miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Guvernul a aprobat scutirea temporară de la plata impozitului și...

VIDEO | Guvernul a aprobat scutirea temporară de la plata impozitului și a taxelor pentru majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei

Guvernul a aprobat, printr-o ordonanță de urgență, facilitatea temporară a scutirii de la plata impozitului și a taxelor pentru majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei, a anunțat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

„Ordonanța de urgență privind unele măsuri fiscale, precum și pentru modificarea și completarea Legii 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, un act normativ aprobat astăzi prin care Executivul, așa cum a promis și așa cum pachetul «Sprijin pentru România», elaborat la nivelul coaliției de guvernare, a stabilit în urmă cu o lună, aprobă facilitatea temporară a scutirii de la plata impozitului și a taxelor pentru majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei.

Practic, începând cu 1 iunie 2022, pentru suma rezultată din majorarea salariului de bază la nivelul salariului minim brut pe țară garantat în plată, respectiv 2.550 de lei lunar, fără a include sporuri sau alte adaosuri, se va duce majorarea la 2.750 de lei lunar, majorare pentru care nu se va datora impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii. (…)

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Angajații pot beneficia astfel de o creștere salarială necesară pentru a putea face față acestei perioade marcate de creșterea prețurilor la produsele de bază. Categoria de cetățeni, categoria de români vizată de această măsură face parte din categoria afectată, poate chiar mai greu decât alte categorii, de această perioadă complicată.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Este o măsură care vine în sprijinul angajaților, dar, în egală măsură, și în sprijinul angajatorilor care vor putea să mărească cu 200 de lei salariile angajaților cu salarii micii fără a dubla această responsabilitate asumată și prin taxe și impozite suplimentare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE