marți, martie 5, 2024
ACTUALITATEScandalul membrilor USR filmați în camera cu voturi. Jandarmeria susține că aveau...

Scandalul membrilor USR filmați în camera cu voturi. Jandarmeria susține că aveau acordul președintelui BES 1/Dan Tudorache cere reluarea alegerilor în S1

Scandalul membrilor USR filmați în camera unde erau depozitate voturile la Sectorul 1 continuă. Jandarmeria Română susține că accesul în încăperea din Biroul Electoral al Sectorului (BES) 1 unde sunt depozitate materiale electorale este permis doar cu acordul preşedintelui BES, iar incinta este luată în protecţie după sigilare, potrivit unui comunicat de presă.

„Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea preşedintelui biroului electoral, jandarmul întocmind de fiecare dată în acest sens un proces-verbal de predare-primire a încăperii respective. Precizăm faptul că accesul în încăperea respectivă este permis doar cu acordul preşedintelui biroului electoral de sector, iar incinta este luată în protecţie după sigilare. Activităţile desfăşurate în interiorul încăperii nu intră în competenţa instituţiei noastre atâta timp cât persoanele autorizate desfăşoară activităţi legate de procesul electoral”, a menţionat Jandarmeria Capitalei.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a scris, miercuri seara, pe Facebook, că reprezentanţi ai USR PLUS intră în sediul BES „noaptea, ca hoţii”.

„Aşa intră neprihăniţii de la USR-PLUS în sediul Biroului Electoral al Sectorului 1. Noaptea, ca hoţii!”, a postat candidatul PSD la Primăria Sectorului 1 pentru un nou mandat.

Primarul Dan Tudorache a anunţat, joi, că va cere BEC reluarea alegerilor locale în Sectorul 1, pe motiv de fraudă, susţinând că s-a scos un sac cu voturi din camera de depozitare de la Biroul Electoral, deşi acest lucru nu este permis.

„Tot Biroul Electoral de Sector este împânzit de camere. Singura cameră care funcţionează e acolo unde sunt depozitaţi sacii. Deci, toate celelalte camere au fost acoperite cu hârtie. Din ordinul cui? De ce? Nu vrem să fie totul transparent? Deci, din acea cameră, singura unde se putea monitoriza, au fost scoşi sacii, nu era voie să fie scoşi sacii, indiferent dacă erau pe timpul zilei sau pe timpul nopţii. Deci, atât timp cât ai scos acel sac din acea cameră, singura cameră monitorizată, eu zic că este fraudarea alegerilor. (…) Ce renumărare? E bătaie de joc. (…) Reluarea alegerilor, deci nu trebuiau să scoată acel sac. De ce mai renumăr? Ce să mai renumăr? Ştiu eu ce au făcut ei afară, atât timp cât reprezentantul meu nu ştia de aceasta procedură?”, a afirmat Tudorache, la sediul Biroului Electoral al Sectorului 1.

El declara, miercuri, după ce BEC a respins cererea sa de anulare a alegerilor în această zonă administrativă, că așteaptă decizia Biroului Electoral de Sector pe solicitarea sa de renumărare a voturilor.

Clotilde Armand, cea declarată învingătoare la Sectorul 1, susține că cel care pune mâna pe voturi este președintele BES 1, procurorul Nicolae Sprâncu și că niciun membru USR-PLUS nu a pus mâna pe voturi.

„Cel care caută și pune mâna pe acel sac este personal tehnic BES, șoferul lui Daniel Tudorache, un angajat la primăria sectorului 1. Pe alte imagini se vede reprezentantul partidului Dan Voiculescu, care se urcă pe saci și intră cu niște saci în mână. BES-ul era în plină activitate. Niciun reprezentant USR – PLUS nu a pus mâna pe saci. Nu am avut acces la BES decât în cursul zilei de luni.

Nouă ni s-a declarat că acea cameră de filmat din sală nu funcționează. Vrem că organele de anchetă să aibă acces la înregistrarea completă, vrem să știm cum au putut aceste imagini să ajungă la televiziune.

Nu putem fi acuzați, în același timp, că am scos saci cu buletine de vot și că refuzăm renumărarea. Este ilogic. Procesele verbale sunt cele care consemnează rezultatul votului după numărarea făcută în fața tuturor delegaților partidelor. Aceste procese verbale au fost întocmite corect, după ce toți delegații au fost de acord, nu au fost probleme, totul a fost conform legii. Au fost tentative de fraudă, dar procesele verbale au fost întocmite corect, după o numărare corectă.

Lista a fost verificată pentru că era o mică discrepanță de o semnătură cred, în plus sau în minus, față de numărul de voturi, dacă adăugați toate voturile, plus voturile nule”, a declarat ea.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE