joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEPărintele Calistrat critică dur părinții care-și abandonează copiii în fața telefoanelor mobile:...

Părintele Calistrat critică dur părinții care-și abandonează copiii în fața telefoanelor mobile: Acelea se numesc creiere prăjite!

Părintele Calistrat Chifan consideră că părinții care-și lasă copiii în fața telefonului fac o greșeală, afectându-le dezvoltarea micuților.

El afirmă că este mai bine ca părinții să acorde atenție copilului și să facă împreună activități, decât să-i arunce în față un telefon.

„Avem copii, care până la 7 ani, ce știu să facă? Să urle, să țipe și ce spune mama: dă-i telefonul să tacă. Acelea se numesc creiere prăjite. De-acolo a început dinamica greșelii, nu că ți-a descoperit ție psihologul traume din copilărie.

Trauma din copilărie este lipsa de program a părinților cu copiii în educație. Ai venit acasă și-ai pus telefonul pe mute, apoi te joci cu el, îl înveți să deseneze, să coloreze, spui cu el câteva cuvinte, spui cu el câteva fraze, spui cu el un capăt de poezie, de rugăciune, etc. Dacă până la 7 ani i-ai deschis orizontul cunoașterii, n-ai nicio treabă cu el, la școală prinde tot”, a spus părintele Calistrat Chifan la o emisiune de la BZI Iași.

Problema adresată de preotul ieșean este una gravă, fiind foarte multe cazuri de copii mici care sunt „liniștiți” prin folosirea smartphone-ului sau a tabletei.

Recent, Dr. Adina Baciu, cercetător la Institutul de Antropologie al Academiei Române, doctor în medicină și reputat om de știință, a avertizat asupra efectelor grave pe care îl are expunerea copiilor de mici la ecranele smartphone-ului.

Un studiu arată că riscul de autism este cu 350% mai mare la bebelușii care petrec timp în fața smartphone-ului.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate