ACTUALITATELege aprobată în Camera Deputaților: Părinții care rămân acasă cu copiii aflați...

Lege aprobată în Camera Deputaților: Părinții care rămân acasă cu copiii aflați în carantină sau izolare primesc concediu medical și indemnizație

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, un proiect de lege potrivit căruia persoanele nevoite să supravegheze copii în vârstă de până la 18 ani aflați în carantină sau izolare primesc concediu medical și indemnizație, conform stiripesurse.ro.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare „instituirea unei forme speciale a concediului pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 18 ani și a indemnizației corespunzătoare, în cazul copilului aflat în carantină sau izolare din cauza unei suspiciuni asupra unei boli infectocontagioase, acordate asiguraților pentru care nu s-a dispus măsura izolării sau a carantinei și a căror activitate nu se poate presta de la domiciliu”.

„Indemnizațiile se acordă pe baza certificatului de concediu medical eliberat de medicul curant sau, după caz, de medicul de familie care a luat în evidență și a monitorizat aceste persoane, pentru o perioadă stabilită în funcție de evoluția bolii și durata monitorizării. Cuantumul brut al indemnizației este 100% din baza de calcul și se suportă integral din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate”, se arată în textul legii.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate