ACTUALITATEPreședintele Klaus Iohannis: Economia și-a revenit, dar finanțele publice au rămas puțin...

Președintele Klaus Iohannis: Economia și-a revenit, dar finanțele publice au rămas puțin în urmă

Președintele Klaus Iohannis a dat asigurări, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că dincolo de deficitul bugetar de 9,1 %, anunțat de ministrul Finanțelor, economia României și-a revenit.

Întrebat dacă în contextul ultimelor date anunțate de ministrul Finanțelor, respectiv un deficitul bugetar de 9,1%, se mai poate discuta despre o posibilă „revenire în V a economiei”,  președintele Iohannis a confirmat că acest lucru este posibil.

„Revenirea în V este o realitate, este demonstrată de toate statisticile și este un lucru extrem de îmbucurător pentru noi. Însă despre ce vorbim aici când avem deficit – economia și-a revenit, dar noi nu vrem să strangulăm această revenire.

Dimpotrivă, vrem să încurajăm economia să crească mai mult și mai repede. Exact pentru acest obiectiv au tot fost amânate anumite plăți care trebuiau făcute la bugetul de stat și, pe de altă parte, au fost construite programe de sprijin pentru diferite sectoare.

Deci, în condițiile revenirii economiei, noi totuși am permis firmelor să nu-și plătească acum, repede, toate dările – deci banii la buget nu s-au încasat. Pe de altă parte, este evident că aceste programe, absolut necesare de sprijin în diferitele sectoare ale economiei, se fac cu bani care se cheltuie tot de la buget.

Deci, economia își revine, dar finanțele publice au rămas puțin în urmă și pentru a putea onora toate plățile, salarii, pensii, programe de sprijin în economie, este nevoie de bani și această nevoie de bani a crescut un pic – trebuie să recunoaștem, un pic – deficitul, dar sunt bani bine investiți”, a explicat președintele Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut joi, 19 noiembrie a.c., declarații de presă, la finalul vizitei la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice Râmnicu Vâlcea.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...