luni, martie 27, 2023
ACTUALITATEPapa Francisc a cerut „respect” pentru Lavra Pecerska din Kiev, de unde...

Papa Francisc a cerut „respect” pentru Lavra Pecerska din Kiev, de unde autoritățile vor să-i evacueze pe reprezentanții Bisericii Ortodoxe Ucrainene

Papa Francisc a cerut miercuri „respectarea” lăcaşurilor de cult din Ucraina, menţionând mănăstirea Lavra Pecerska (foto) din Kiev pe care Biserica Ortodoxă Ucraineană (UOC), aflată sub jurisdicția canonică a Patriarhiei Moscovei, trebuie să o evacueze la ordinul autorităţilor ucrainene, informează News.ro, citând Reuters.

Declarația Pontifului vine în contextul în care autoritățile ucrainene au dat Bisericii Ortodoxe Ucrainene un termen-limită până la 29 martie pentru a-şi părăsi sediul din complexul istoric Lavra Percerska din Kiev. Kievul acuză această instituție că ar fi pro-rusă și ar „colabora” cu Moscova.

Referindu-se în mod specific la mănăstirea Lavra Pecerska, Papa Francisc a cerut “părţilor aflate în conflict să respecte locurile religioase” şi a lăudat persoanele care îşi dedică viaţa rugăciunii, „indiferent de confesiune”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Papa a făcut aceste remarci în timpul discursului său săptămânal adresat mulţimii din Piaţa Sfântul Petru. Din octombrie, Serviciul de Securitate al Ucrainei a efectuat percheziţii la bisericile de sub oblăduirea Mitropolitului Onufrie, a impus sancţiuni episcopilor şi susţinătorilor săi financiari şi a deschis dosare penale împotriva a zeci de clerici.

Oficialii Bisericii spun că biserica şi milioanele ei de credincioşi sunt victimele unei vânători de vrăjitoare, deoarece BOU s-a rupt de Moscova, după începerea războiului declanșat de Rusia.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate