duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEEXCLUSIVITATE. Părintele Răzvan Ionescu, Paris: Slujbele se țin cu ușile închise, cu...

EXCLUSIVITATE. Părintele Răzvan Ionescu, Paris: Slujbele se țin cu ușile închise, cu număr minim de preoți. Botezurile și nunțile, interzise.

Franța a intrat în carantină, iar această măsură afectează și bisericile, fiind permise doar slujbele fără credincioși și cu un număr minim de preoți și de cântăreți.

În exclusivitate pentru R3Media, părintele Răzvan Ionescu, parohul Bisericii Ortodoxe Române din Paris „Sfânta Parascheva- Sfânta Genoveva”, a explicat cum afectează noile restricții activitatea religioasă în Franța.

„Bisericile rămân deschise doar pentru slujbe, ținute cu ușile închise și cu un minim de preoți și de cântăreți”, a precizat părintele Răzvan Ionescu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Slujbele de înmormântare sunt permise cu participarea creștinilor, în limita a 30 de persoane. Însă, a explicat părintele, sunt interzise slujbele de botez și de cununie.

Într-o postare pe Facebook, părintele Răzvan Ionescu a transmis, vineri, un cuvânt de încurajare pentru depășirea încercărilor pe care creștinii le traversează în aceste vremuri.

„Noi ce din Franța tocmai am intrat într-o perioadă de consemnare la domiciliu fortuită, din cauza urgenței sanitare. Presiunea asupra vieții noastre este evidentă. Copiii vor continua să meargă la școală, unii dintre adulți la servici, dar, desigur, totul este îngreuiat ca funcționare în familiile noastre.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Este esențial pentru noi să ne păstrăm cumpătul, cu rugăciune și căutare de soluții spre Domnul. Hristos are posibilități nebănuite pentru noi și Lui I ne încredințăm.

Duhul Domnului nu duce spre lamentare și înfricoșare, ci spre câștigarea lăuntrică a harului, cel prin care suntem în încredere și liniște sufletească, chiar și în pofida pericolelor și apăsărilor de tot felul.

  1. Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Parohia noastră a intrat într-o perioadă aparte.

  1. În acest week-end vor fi (ultimele) două liturghii în care pot veni credincioșii.
  2. De luni vom sluji zilnic sfânta liturghie, fie și cu ușile închise și 2-3 la strană. Vom putea pomeni pomelnicele voastre.
  3. Serile vom putea urmări pe zoom, youtube, facebook intervenții duhovnicești din afara parohiei, precum și cele specifice ei. Vă indemn să le vânați efectiv, să vă întăriți prin ce va binevoi Domnul să ne spuna prin ascultarea unora si altora in aceasta perioada. Va trebui să dăm o atentie deosebită ocupării teologice a minților noastre, ca să luăm putere împotriva copleșirii gândurilor noastre cu rănile cotidianului.
  4. Concentrare asupra transformării locului unde locuim în colț de biserică și de rugăciune.
  5. Concentrare pe viața familiilor noastre. Să resuscitam delicatețea și dragostea și împreuna petrecere unui timp de calitate împreuna, noi, membrii familiei.
  6. Vom ține legătura prin acest grup de Facebook (pentru credincioșii din parohie-n.red), ne veți putea scrie sms sau mesaj whatsapp când veți dori, noi preoții vom gestiona nevoile.

Greul a putut rodi în Hristos, în perioada de detenție în timpul dictaturii comuniste, sfinți contemporani. Chemarea este să profităm de aceste timpuri potrivnice spre mai binele nostru în Hristos!”, a scris, vineri, pe Facebook, părintele Răzvan Ionescu.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE