sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATEOrganizatorii UNTOLD se spală pe mâini de versurile lui Gheboasă și aruncă...

Organizatorii UNTOLD se spală pe mâini de versurile lui Gheboasă și aruncă întreaga vină în brațele acestuia. Edy Chereji: Noi credem în libertatea de exprimare. Fiecare artist își asumă mesajele pe care le livrează

Edy Chereji, fondator al Festivalului UNTOLD, a postat pe Facebook un text în care încearcă să bagatelizeze impactul pe care Gheboasă l-a avut asupra a mii de tineri care au mers la eveniment. Acesta se spală pe mâini de toată responsabilitatea și aruncă vina exclusiv în brațele lui Gheboasă.

„A fost o editie cum n-a mai fost! ❤️

Si pentru asta multumim tuturor! Si celor de pe scena si celor din fata scenei si celor din spatele ei! 🤗

Si pentru ca se dezbate mult un subiect, care este doar o mica, mica bucatica din UNTOLD, va las si eu punctul meu de vedere.

Gheboasă este exponentul curentului trap, care are o priză tot mai mare în România și în străinătate, la publicul tânăr. Pe de alta parte, el reprezintă doar unul din cei peste 250 de artiști, la o scena secundară, care a mai fost invitat la multe evenimente din țară, în acest an. Vom face o analiză să vedem care e cea mai potrivită cale între libertatea actului artistic și impactul pe care l-ar putea avea mesajele lui din timpul concertului. Însă, nu ne putem preface că nu există un întreg gen muzical când el este atât de popular în România cât și în străinătate, în rândul tinerilor. Cred că este la fel de important și ce le mai oferim acestor tineri în festival și cum mergem noi în întâmpinarea lor. Ei ajung în festival cu o anumită cultură muzicală, dar noi îi expunem la multe alte genuri muzicale și experiențe pozitive. Expunerea este în ambele sensuri, acești tineri vin în festival pentru un gen muzical sau pentru un artist, dar au ocazia să descopere zeci de artiști din alte genuri muzicale.

În același timp, dacă există participanți la festival deranjați de genul trap, ei au posibilitatea de a alege oricare din celelalte scene, cu genuri muzicale diferite.

Aș mai menționa și faptul că noi nu am intervenit niciodată în actul artistic, deoarece credem în libertatea de exprimare. Fiecare artist își asumă mesajele si este responsabil de conținutul pe care îl livrează.

Aș încheia reamintind care a fost promisiunea UNTOLD din acest an, pe care am reușit să o îndeplinim până la ultimul detaliu: 250 de artiști, artiști de top internațional – unii dintre ei prezenți pentru prima dată în România, cea mai impresionantă producție de festival din România, sute de mii de participanți aflați în maxima siguranță, străini veniți din toate colțurile lumii, emoții si viață schimbată în bine pentru mulți oameni.“, a scris Edy Chereji pe Facebook.

În ciuda celor precizate de Edy Chereji în postare, conform legii, responsabilitatea pentru expunerea tinerilor la acele mesaje este a organizatorilor.

În Codul Penal – Capitolul II – Infracţiuni contra bunelor moravuri

Art. 429. – Acela care, în public, se dedă la acte, gesturi sau orice manifestări verbale, cu caracter obscen, comite delictul de ultraj la bunele moravuri şi se pedepseşte cu închisoare corecţională dela una la 6 luni şi amendă dela 5.000 la 20.000 lei.

Când delictul este săvârşit faţă de un minor de orice sex, pedeapsa este închisoarea corecţională dela 3 luni la un an şi amenda dela 5.000 la 20.000 lei.

Reamintim că o tragedie era să se producă, vineri seară, la Festivalul UNTOLD, atunci când un incendiu a izbucnit în spatele scenei, de la artificiile care s-au dat la eveniment. Din fericire, focul a fost lichidat.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE