joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEFOTO VIDEO Vineri se putea repeta un Colectiv de dimensiuni uriașe |...

FOTO VIDEO Vineri se putea repeta un Colectiv de dimensiuni uriașe | Inconștiență criminală a organizatorilor UNTOLD, cu complicitatea autorităților locale din Cluj: Zeci de mii de oameni au intrat peste capacitatea autorizată de ISU

O nouă tragedie precum cea din clubul Colectiv de-acum opt ani se putea produce la Cluj-Napoca, dar la o scară mult mai mare, în timpul festivalului Untold.

Vineri seară înainte de concertul formației „Imagine Dragons” mai multe artificii s-au aprins accidental, generând fum și speriind o parte dintre spectatori, după cum informează Ziar de Cluj.

Din imaginile video se vede cum în spatele scenei se declanșează o explozie, în urma căruia iese fum gros și artificii încep să zboare în toate direcțiile. Conform ISU Cluj, a fost vorba despre „o defecțiune tehnică la unul dintre dispozitivele de lansare a artificiilor. Defecțiunea a fost remediată imediat de personalul specializat prezent în apropierea zonei. Menționăm faptul că aceasta nu a avut niciun impact asupra echipamentului, scenei sau a bunei desfășurări a evenimentului”.

Situația se putea transforma într-o tragedie, dacă ținem de cont de un detaliu foarte important: în fața scenei se aflau peste 100.000 de oameni, mult peste capacitatea autorizată de ISU, pentru desfășurarea în siguranță a evenimentului.

Conform celor de la ISU Cluj, în incintă ar fi avut loc doar 63.800 de oameni . În momentul în care s-a atins această cifră, organizatorul a fost informat să „temporizeze” accesul spre scena principală.Reamintim însă, că stadionul din Cluj are o capacitate de doar 30.000 de locuri, deci nu e clar cum a organizat ISU evacuarea în siguranță a unui număr dublu de persoane.

În realitate, atât primarul Emil Boc, cât și organizatorii înșiși, au anunțat cu mândrie că în incintă au fost peste 100.000 de oameni.

După cum arată imaginile surprinse de Ziar de Cluj și Ziarul Făclia la fața locului, căile de acces erau complet blocate de către spectatori, astfel încât în caz de „ceva”, s-ar fi produs o tragedie față de care Colectiv ar părea un picnic.

Situația este cu atât mai șocantă cu cât un incendiu a mai avut loc pe scena Untold și-n 2018. Presa – doar PR pentru Untold

Deși toate aceste nereguli au fost vizibile cu ochiul liber, aproape nimeni din mainstream media nu și-a pus vreo întrebare.

Digi24, Pro TV sau Antena 3 au tăcut mâlc. Alex Dima, una dintre vedetele pline de zel împotriva corupției, s-a lăudat cu prezența la festival, dar nu a sesizat nicio problemă.

În ceea ce privește Digi24, ultimul incendiu despre care au relatat a fost cel din…2018. La Televiziunea Română, finanțată din bani publici și care are studio la Cluj, e liniște pe acest subiect.

G4 Media, publicația îngrijorată că șoferii ar putea păți ceva din cauza crucilor de pe marginea drumului, este partener Untold. Publicația lui Tăpălagă n-a găsit nicio o urmă de fum vineri seară la festival.

Edi Chereji pune semnul egal între pelerinaje și Untold

Adrian (Edi) Chereji, șeful Untold, considera în 2021 că persoanele care vin la Untold au același tip de comportament cu cei care vin la un pelerinaj religios.

„Încep postarea prin a vă spune că nu am nimic cu Biserica. De fapt, cu nici o biserică. Foarte bine că se organizează pelerinaje. Nu e primul şi nici nu va fi ultimul, pe timp de pandemie. Dar nu am cum să nu fiu deranjat de dublă măsură cu care ne tratează autorităţile. Care e diferenţa, ca organizare, între pelerinajul de azi şi un festival? Ai zice că e vorba tot de zeci de mii de oameni la un loc, tot aer liber, tot pandemie. Există, totuşi, o diferenţă! Aceea că noi am propus ca la evenimentele noastre ABSOLUT toţi participanţii să fie persoane vaccinate, testate sau care au trecut prin boala”, scria el.

Spre informare, doar într-o singură zi la Untold, poliția a anunțat că a prins 45 de persoane care aveau droguri în posesie, aplicându-se 108 sancțiuni contravenționale.

Nu este cunoscut vreun caz de persoană prinsă cu droguri asupra sa la un pelerinaj religios, iar 108 sancțiuni contravenționale nu s-au aplicat în toată istoria pelerinajelor desfășurate în România.

Edi Chereji este și în spatele festivalului Neversea, acolo unde minorii sunt expuși fără nicio restricție la obscenități.

Minorii sunt expuși la obscenități, în sfidarea legii, și la Untold.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

5 COMENTARII

  1. ‘Nenumitul’ isi cere jertfa de sange, anul trecut au organizat donatii de sange, acum vroia sa ia oamenii cu totul. Dumnezeu insa are mila de ei, multi sunt tineri, fara minte, nu are cine sa-i invete, ce sa le ceri?

  2. Untold a devenit un cult de spălat creierii tinerilor în masă. Muzică trance, promovare agresivă, droguri in masă, alcool și cirezi mari de oameni.

    totul conceput de Boc ca să aducă 100 de milioane de euro anual in Cluj , la care se adaugă profitorii din breasla organizatorilor care fac profit distrugând stadionul și parcul public (bunuri publice plătite de noi).

    această generație Untold va ajunge spălată pe creier, drogată cu muzică și ideologie sexuală pe față și vor fi numai buni să voteze migrație de masă și să dea străinilor ce a mai rămas din țară.

    Prostirea unei generații prin DJ olandezi și escroci ideologici, totul glamoros și cool, ca să curgă banul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate