Organizaţia Salvaţi Copiii avertizează că TikTok este reţeaua socială care comportă cel mai mare risc în ceea ce priveşte intrarea în contact cu necunoscuţi pe internet, risc semnificativ mai ridicat în cazul copiilor de peste 15 ani (17%), însă acesta nu trebuie neglijat nici în cazul copiilor mai mici (12-14 ani, 14% şi sub 12 ani, 7%).
Potrivit unui sondaj efectuat de organizaţia citată, între 66% şi 84% dintre copii au postat conţinut online în ultimul an, iar cei mai puţini au fost cei care au făcut acest lucru pe reţelele sociale (66%), urmaţi de cei care au postat într-un joc online (69%), în mesageria privată (81%) şi în cadrul unui grup sau forum (84%).
Datele au fost culese online, de la copii care au acces la internet, cu vârsta cuprinsă între 8 şi 17 ani. Eşantion neprobabilistic a fost de 1658 de copii.
Riscul cel mai mare de transmitere a informaţiilor personale este prin mesageria privată, unde fetele au afirmat că au făcut acest lucru într-o măsură semnificativ mai ridicată decât băieţii (86% vs. 72%), arată datele celei mai recente cercetări realizate de Organizaţia Salvaţi Copiii România, „Conduita tinerilor pe reţelele de socializare”.
Recent, Organizaţia Salvaţi Copiii a atras atenţia că 4 din 10 copii ai căror părinţi lucrează în alte state au mama plecată: 58% dintre mame se întorc în ţară o dată pe an iar 5% vin să-şi vadă copiii o dată la doi ani sau mai rar.
Salvaţi Copiii România: 4 din 10 copii ai căror părinţi lucrează în alte state au mama plecată