După apariția cazurilor de hepatită „atipică” la copii, medicii au și o primă ipoteză după ce au analizat rezultatele testelor de sânge. Ei spun că restricțiile din pandemie, când cei mici au stat în casă, nu au mers la școală și au socializat mult mai puțin, fără să se joace în aer liber, au scăzut imunitatea și au devenit mult mai sensibili la alți viruși, la care s-ar fi expus în mod normal, fără să le cauzeze vreo boală anume, relatează Sky News.
„Din 53 de cazuri analizate, 40 (75%) au arătat că adenovirusurile au fost cei mai comuni agenți patogeni detectați. Adenovirusuri provoacă, de regulă, simptome ușoare asemănătoare gripei și nu insuficiență hepatică acută. Vulnerabilitatea a apărut din cauza faptului că micii pacienți nu au fost expuși în primii ani de viață la acești viruși, din cauza restricțiilor din pandemie, când au stat în casă”, a declarat doctora Meera Chand, șefa Agenției de Securitate Sanitară din Marea Britanie privind cazurile atipice de hepatită la copii, pentru sursa citată.
Organizația Mondială a Sănătății(OMS) a raportat 169 de cazuri de astfel de hepatită, la copii cu vârsta între 2 luni și 16 ani. Până la acest moment s-a înregistrat un deces, iar 17 copii au avut nevoie de transplant de ficat. În urma analizelor de laborator, nu a fost identificat unul dintre virușii care provoacă hepatita, în mod normal(A, B, C, D, E). Cazurile se înregistrează în 12 țări, printre care și România.
Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Ministerul Sănătății a confirmat un singur caz de hepatită acută, înregistrat la o fetiță în vârstă de cinci ani. Starea ei este stabilă, fiind internată și sub supravegherea medicilor infecționiști. Primele cazuri s-au înregistrat în Marea Britanie și s-au răspândit rapid și în alte state. Pacienta din România nu a călătorit în străinătate, înainte să se îmbolnăvească, susțin oficialii de la Sănătate.
Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.
Medicul Meera Chand recomanda igiena riguroasă, pentru a preîntâmpina orice formă de hepatită. Copiii care au simptome de infecție gastrointestinală trebuie să rămână acasă până la încetarea oricăror simptome. Dacă acestea persistă și sunt indicii că s-a produs icter(schimbarea bruscă a culorii tenului -paloare excesivă), părinții trebuie să consulte imediat un medic.
Cel puțin 169 de copii cu vârsta cuprinsă între o lună și 16 ani au contractat cazuri de hepatită acută într-un focar care acoperă cel puțin 11 țări, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.
Cel puțin un copil este mort, iar 17 au avut nevoie de transplant de ficat din cauza bolii. Majoritatea cazurilor, 114, au fost raportate în Regatul Unit, în timp ce 13 au fost din Spania, 12 din Israel, nouă în SUA și un număr mai mic de cazuri în Danemarca, Irlanda, Țările de Jos, Italia, Norvegia, Franța, România și Belgia.
Majoritatea cazurilor nu au avut febră și nici vreunul dintre virusurile obișnuite care provoacă de obicei hepatită virală acută , cum ar fi adeno-virusurile, care provoacă hepatita A, B, C, D și E.
„Nu este încă clar dacă a existat o creștere a cazurilor de hepatită sau o creștere a gradului de conștientizare a cazurilor de hepatită care apar în ritmul așteptat, dar nu sunt detectate”, a spus OMS. „În timp ce adenovirusul este o ipoteză posibilă, investigațiile sunt în desfășurare pentru agentul cauzal”.
Majoritatea cazurilor nu au febră, potrivit OMS, care a adăugat că o investigație trebuie să se concentreze pe factori precum „sensibilitate crescută în rândul copiilor mici ca urmare a unui nivel mai scăzut de circulație a adenovirusului în timpul pandemiei de COVID-19, potențiala apariție a unui nou adenovirus, precum și a co-infectiei SARS-CoV-2.” Mai jos link la cercetare care leaga injectzi de inflamatzia ficatului.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0168827822002343
Miroase a bla bla. Înafară de dilimacii care zac de regulă pe social, nimeni, inclusiv copiii, n-a fost realmente izolat.Mâștile și balele la sticluță numite pompos”dezinfectant” cu 10% alcool (vezi scandalul pe temă) au fost simple glume pentru un virus, indiferent de natura lui. Cât despre contaminare, prin părinții lui, orice copil a avut contact cu toți colegii de muncă ai acestora. Transpira acum o luna, două,ceva despre avecțiuni hepatice ca efect tardiv al covid vaccinului. Informația prezentată de cercetătorii în cauză, a dispărut subit și definitiv, fiind azi înlocuită cu palavrele OMS. Știrile pe viitor, despre vaccinul ăsta vor avea soarta știrilor despre victimile indirecte ale Cernobâlului, cu fake -incertitudinile responsabilității penale a celor care l-au declanșat. Apă tulbure, preferata marxiștilor de toate nuanțele de maro.
Sefa agentiei de securitate care e si pusa politic ne spune ce trebuie sa stim. Ma umfla rasul cand citesc!