ACTUALITATEOMS: Circa 230 de cazuri de hepatită misterioasă în rândul copiilor, la...

OMS: Circa 230 de cazuri de hepatită misterioasă în rândul copiilor, la nivel mondial. Ministerul român susține că la noi nu există această boală

Organizația Mondială a Sănătăţii (OMS) continuă să primească zeci de semnalări de cazuri de hepatită la copii a căror origine nu a fost încă determinată, cu un total de circa 230 de cazuri probabile în întreaga lume, a anunţat aceasta marţi, informează AFP, conform Agerpres.

„Până la 1 mai, cel puţin 228 de cazuri probabile au fost semnalate OMS în 20 de ţări, iar alte peste 50 de cazuri sunt în curs de investigare. Aceste cazuri au fost raportate în patru din cele şase regiuni ale OMS”, a detaliat purtătorul de cuvânt al OMS Tarik Jasarevic în cadrul unui briefing de presă periodic al agenţiilor ONU la Geneva.

O analiză a acestor cazuri misterioase de hepatită în SUA a determinat săptămâna trecută autorităţile sanitare americane să privilegieze pista unui adenovirus, fără a-l stabili însă drept cauză definitivă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Virusuri destul de comune, adenovirusurile sunt în general cunoscute pentru că provoacă simptome respiratorii, conjunctivite şi tulburări digestive.

Transmiterea are loc pe cale fecal-orală sau respiratorie, cu vârfuri epidemice deseori iarna şi primăvara, şi mai des în comunităţi (grădiniţe, şcoli etc.). Majoritatea oamenilor sunt infectaţi înainte de a împlini 5 ani. Pe moment, rolul lor în apariţia acestor cazuri de hepatită misterioase rămâne neclar.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Potrivit ministerului, în România nu a fost depistat, până în prezent, niciun caz de hepatită severă de cauză necunoscută. „Cele două cazuri suspecte de îmbolnăvire cu virus hepatitic de cauză necunoscută ale unor copii de 10 ani, respectiv 8 luni au fost infirmate. Pentru o corectă informare a opiniei publice, precizăm că, în România, nu a fost depistat, până în prezent, niciun caz de hepatită severă de cauză necunoscută”, a precizat Ministerul Sănătății.

Într-o intervenție la Antena3, medicul Cătălin Apostolescu, șeful Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balş” Bucureşti, susține că boala Wilson este o afecțiune genetică, care duce la complicații severe, deoarece reține metalele grele în ficat, nu le poate sintetiza.

„Când copilul prezintă niște simptome gastro-intestinale și dacă începe şi se îngălbenește sau începe să aibă urina colorată ca berea brună, atunci trebuie obligatoriu să se prezinte la medic”, a explicat managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, pentru sursa citată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate