ACTUALITATEComisia Europeană, recomandări oficiale pentru Crăciun: Slujbe online, interzicerea corurilor religioase și...

Comisia Europeană, recomandări oficiale pentru Crăciun: Slujbe online, interzicerea corurilor religioase și fără colindat

Comisia Europeană (CE) recomandă statelor membre slujbe religioase online, evitarea colindătorilor și interzicerea corurilor religioase în perioada Crăciunului.

CE a publicat, miercuri, strategia privind gestionarea pandemiei în următoarea perioadă, despre care au apărut, încă de marți, informații pe surse.

Astfel, în ceea ce privește perioada Crăciunului, potrivit documentului oficial, sunt recomandate ceremoniile religioase online și evitarea adunărilor de colindătorilor, scrie Digi24.

Totodată, Comisia Europeană le recomandă statelor să ia în calcul interzicerea corurilor relgioase pe perioada sărbătorilor.

Comisia Europeană recomandă statelor membre să interzică adunările publice și să reglementeze pe cât posibil cadrul în care pot avea loc reuniunile în familie în perioada sărbătorilor.

Astfel, CE cere statelor membre să definească criterii clare pentru adunări sociale mici, evenimente în familie, cum ar fi numărul maxim de persoane care au voie să participe și încurajați cetățenii să respecte regulile de distanțare fizică și utilizarea măștilor.

De asemenea, statele membre sunt încurajate să mențină în vigoare restricțiile pe timpul nopții.

În plus, Comisia le recomandă statelor să încurajeze populația care intenționează să călătorească să se vaccineze împotriva gripei. De asemenea, angajatorilor le este recomandat să le permită angajaților să lucreze o perioadă din locația în care aceștia intenționează să își petreacă sărbătorile.

Pentru a reduce riscurile de transmitere în perioada de după sărbătorile de iarnă, Comisia Europeană cere statelor membre să ia în considerare prelungirea vacanțelor școlare sau introducerea unei perioade de învățare online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite