vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATEOfițer american, fost consilier al Ministrului Apărării de la Washington, verdict crunt:...

Ofițer american, fost consilier al Ministrului Apărării de la Washington, verdict crunt: Jocul e aproape gata. Încurajăm ucrainenii să moară într-o bătălie fără șanse. Președintele SUA i-a spus lui Zelenski că va susține neutralitatea Ucrainei

Colonelul (r) Douglas Macgregor, fost consilier al fostului Secretar al Apărării de la Washington Christopher C. Miller, a comentat situația la zi de pe frontul războiului din Ucraina.

Într-o intervenție de la Fox News, Macgregor a spus că bătălia este ca și pierdută de către ucraineni și că din acest motiv, președintele Zelenski a acceptat negocierile cu emisarii lui Vladimir Putin.

Macgregor spune că SUA au acceptat deja faptul că Ucraina va fi neutră, dar nu știe cât din această țară va fi sub controlul Kiev-ului.  Colonelul crede că Ucraina va fi împărțită în două, urmând ca partea de est să fie sub control rusesc.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Putin face ceea ce ne-a avertizat că va face, de cel puțin 15 ani, adică faptul că nu va tolera rachete și forțe militare americane la granițele sale.

Așa cum noi n-am tolera rachete rusești în Cuba. Și noi l-am ignorat și în final, a acționat. Nu avea de gând să permită Ucrainei, sub nicio formă, să intre în NATO. Ceea ce se întâmplă acum e că bătălia din Estul Ucrainei este aproape gata, toate trupele ucrainene au fost înconjurate și izolate. E vorba despre 20-30.000 de soldați și dacă nu se predau în următoarele 24 de ore, suspectez că vor fi anihilați.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

De-aceea Zelenski se întâlnește cu reprezentanții lui Putin. Partida e jucată și trebuie să negocieze cea mai bună înțelegere pe care o poate obține. Președintele SUA i-a spus că dacă optează pentru neutralitatea Ucrainei, noi îl vom sprijini.

Cred că Putin va accepta asta pentru vestul Ucrainei, adică Ucraina de dincolo de Nipru. Dar înapoi, în Est, nu știu dacă va forma o nouă republică, o va anexa la Rusia… Nu știu. Dar știu că teritoriul de la Vest de la Nipru nu este al său. Dar va fi fericit cu această situație, dacă acel teritoriu își va declara neutralitatea”,  a menționat colonelul.

Expertul militar american, care a participat pe teren la războiul din Golf, susține că Putin nu are niciun interes să intre în conflict militar cu NATO, pentru că forțele sale sunt mult inferioare celor ale alianței. Macgregor a cerut oprirea luptelor, pentru că, în opinia sa, vor crea o uriașă criză umanitară.

„Nu are niciun interes să treacă dincolo de Nipru. Va dori neutralitatea acelui stat pe model finlandez sau austriac. El deja atingele granițele NATO, în Estonia și Letonia. Nu are niciun interes să intre în război cu noi (NATO), pentru că are o armată prea mică pentru acest scop.

Și știe asta foarte bine.

Cred că trebuie să stăm deoparte (de conflict), poporul american crede că trebuie să nu ne băgăm, europenii cred că nu ar trebui să ne băgăm și ar trebui să ne oprim din a trimite arme, pentru a-i încuraja pe ucraineni să moară într-o acțiune fără speranțe.

Încurajăm ucrainenii să moară într-o bătălie în care nu au nicio șansă. O să creăm un dezastru umanitar de proporții dacă nu se opresc ostilitățile acolo”, a concluzionat Macgregor, care era în cărți pentru a fi noul ambasador SUA în Germania, pe vremea fostului președinte, Donald Trump.

Nota redacției:

Nu susținem în nici un fel violența și agresiunea asupra altor state, însă acestea sunt opinii critice formulate în spațiul euro-atlantic, și le publicăm ca atare, pentru o mai bună înțelegere a contextului actual.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

8 COMENTARII

  1. Nu trebuie să ne bagam .
    Rusul trebuie lasat sa ocupe pe cine vrea.
    Aberația asta i-a permis lui hitler să ocupe aproape toată europa.
    Nato va avea razboi cu rusii fie acum fie peste 3-4 ani .
    Dacă cedează acum ca în 2014 este ko.

  2. Dacă aș fi in locul lui Putin, la tratativele de pace, as cere ca și in partea de vest a Ucrainei să se organizeze referendumuri regionale, exact cum s-a procedat in est, fiindca poporul trebuie să decidă de care parte vor. Poate că regiunile locuite majoritar de români nu mai vor in Ucraina si vor sa revină la România. Nu ar fi corect să aibă aceleașii drepturi de alegere ca si rusii din Dombas etc ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE