Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că una dintre prioritățile legislative pentru prima sesiune a Parlamentului în 2023 vizează reducerea taxării muncii. În acest sens, AUR va iniția un proiect de lege care va modifica impozitarea muncii, informează un comunicat primit pe adresa redacției.
„Nu mai putem continua cu supraimpozitarea muncii, nu mai putem continua cu biruri puse pe spatele celor care muncesc în favoarea celor care primesc tot felul de pensii speciale și tot felul de avantaje prin consiliile de administrație unde sunt numiți. Impozit maxim pe muncă 20%, cu tot ce înseamnă aceste taxe pe salarii. Asta solicită AUR. Avem și măsuri care să compenseze procentele care vor lipsi de la bugetul de stat. Avem soluții nu numai în ceea ce înseamnă întoarcerea acestor bani prin consum, dar și prin ce înseamnă o mai bună colectare și alte modalități de acoperire a deficitului bugetar”, a declarat deputatul Antonio Andrușceac.
Președintele AUR, George Simion, a precizat că „un partid din coaliția de guvernământ a anunțat că vrea să facă acest lucru, noi venim cu proiecte legislative sustenabile în acest sens”.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
În acest moment, contractele de muncă poartă impozite și contribuții de aproape 42% din venitul brut, inclusiv contribuțiile de sănătate și pensii.
În spiritul corectitudinii și al respectului față de ceilalți, îi rugăm pe cititorii care semnează cu 3-4 pseudonime să se limiteze la o „singură identitate” și să nu mai trolleze.
În caz contrar, vom lua măsura interdicției respectivei persoane. Mulțumim de înțelegere.
Domnule Șomănescu am copiat articolul domnului Cristian Păun
Să facem un mic și banal calcul pentru dl. Ciolacu. Patriot, socialist (eu aș zice comunist), democrat, ignorant, prost sfătuit și consiliat și, mai ales, iubitor de patrie și popor:
2021, Compania Dacia Renault:
– Cifra de afaceri a fost de: 21.441.608.926 lei.
– Profitul brut contabil: 513.347.212 lei.
– Profitul impozabil al anului: 107.932.848 lei.
– Impozit pe profit plătit: 15.059.631 lei
Profitul net după impozitarea lui este de: 92.873.217 lei
Taxa de solidaritate de 1% aplicată cifrei de afaceri a companiei ar genera un impozit suplimentar de: 214.416.089 lei. Adică o sumă de 2,2 ori mai mare decât profitul net. Ar genera o pierdere companiei de -121.542.872 lei.
2021, Compania Ford România:
– Cifra de afaceri a fost de: 11.518.530.872 lei
– Profitul net: 61.664.713 lei
Taxa de solidaritate aplicată de 1% aplicată cifrei de afaceri ar genera un impozit suplimentar de: 115.185.309 lei. Adică, o pierdere pentru companie de -53.520.596 lei.
Pentru Dacia România lucrează cam 13.000 de salariați și pentru Ford România cam 6.000 de salariați. Plus industriile conectate la cele două fabrici, alea care sunt. Cele două companii dau jumătate din exporturile României. Plus alte taxe și contribuții, nu doar impozitul pe profit, la ambele fiind în creștere în 2021 față de anii anteriori.
Concluzia este una foarte simplă: cred că ar trebui să încetăm urgent cu aberațiile fiscale și cu tot acest haos creat cu scopul de a lovi în economia românească, în stabilitatea ei și în mersul ei înainte. Noi ne distrugem economia mai ceva ca ucrainienii, fără să ne atace nimeni. Avem idioții noștri utili, gata să servească pe oricine dă mai mult. Eu cred că orice politică publică, mai ales cea fiscală, ar trebui să aibă în spate astfel de calcule care trebuie bine fundamentate și prezentate tuturor. Al naibii program de guvernare: să pui pe butuci toată România provocând pierderi pe bandă rulantă. Din solidaritate, auzi tu!
LE: În urma unor observații din comentarii, am considerat că este util să revin cu calculul pentru a explica ce se întâmplă cu situația în care se decide ca cele două impozite să nu se plătească simultan (deocamdată nu e clar, încă se bâlbâie pe subiect). Diferența nu este semnificativă, pe cele două cazuri prezentate aici. Să luăm Dacia, de exemplu. Ei au plătit în 2021 un impozit pe profit de 15.059.631 lei. Calculat la cifra de afaceri, ar fi datorat 214.416.089 lei. Îl vor plăti pe acesta din profitul brut, și nu îl mai plătesc pe cel pe profit de 16%. Adică, în loc să fie pierderea ca în exemplul inițial (cazul în care s-ar plăti ambele și vorbim de o supra-taxă) de -121.542.872 lei, va fi de ”doar” -106.483.241 lei.
Sursa datelor:
Dacia România:
https://cdn.group.renault.com/dac/ro/despre-marca/juridic/situatii-financiare-raport-anual-al-consiliului-de-administratie/2021/ADSA-Note-Situatii-Financiare-2021.pdf
Ford România:
https://www.confidas.ro/profil/6488696/ford-romania-sa
AUR nu spune de unde se va finanța in cazul ăsta. Va da afară jumătate dintre bugetari?
Ne intoarcem la școlile inghețate din vremea lui Ceaușescu?
Au depus ieri o inițiativă legislativă privind impozitarea cifrei de afaceri a marilor companii din Romania.
aur ne spune cu subiect si predicat: scade impozitul pe munca, creste impozitul pe proprietate, ca sa compenseze. you’ll own nothing and you’ll be happy.
Nu, nu spune asta. Nu spune nimic de impozitarea proprietății. Asta au făcut-o cei de-acum, PSD-PNL.
nu spune direct, ca nu da bine.
‘ dar și prin ce înseamnă o mai bună colectare și alte modalități de acoperire a deficitului bugetar’.
A spus Claudiu Tarziu, ieri: au depus o inițiativă legislativă privind impozitarea cifrei de afaceri a big bussines în România. N-ar da bine să nu mai aruncăm cu rahat în alții?
Adica vreti sa luati de la oamenii care muncesc ca sa tineti leprele de la stat. AUR este un partid comunist care spune ca e de dreapta.
a mai incercat dragnea ceva de genul asta si a ajuns la puscarie. Nu poti creste taxele companiilor straine decat daca iesi din UE. E posibil si asta daca a decis partenerul strategic posibil in acord cu rusii.
Sclavii în Imp Roman dădeau jumate, 50%, stăpînului din ceea ce făceau. Dacă pe lîngă cei 42% bir pe salar mai punem 19% TVA și restul sîntem mai rău decît sclavii.
Nici azi nu mergi unde vrei, cînd vrei, cu ce vei fără permis(iunea stăpînului).
Pt cei tineri, pînă în 1989 niciodată nu a fost închis vreun drum.
Dacă înțeleg eu bine, TVA-ul (20%, pentru simplificare) se percepe pe cheltuieli, deci cei 60% (aproximativ), rămași după impozitare. Total taxare (aproximativ): 40%+60%x20%=52%.