ACTUALITATEOficial: Fostul Ministru al Mediului, Doina Pană, a fost OTRĂVITĂ cu mercur...

Oficial: Fostul Ministru al Mediului, Doina Pană, a fost OTRĂVITĂ cu mercur chiar în timpul mandatului

Expertizele oficial confirmă ceea ce Doina Pană bănuia încă din 2019: aceasta a fost otrăvită cu mercur în timpul mandatului de Ministru al Apelor și Pădurilor, scrie Bistrițeanul.

Fostul ministru a depus o plângere la Direcția de Investigații Criminale din cadrul Poliţiei Române. Cazul a ajuns la DIICOT, iar procurorii au început investigațiile ipotezei otrăvirii cu mercur a fostului ministru al Apelor şi Pădurilor. La acea vreme a început urmărirea penală in rem pentru două infracțiuni, respectiv constituirea unui grup infracțional organizat și tentativă de omor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Pe vremea când ocupa funcția de ministru al Apelor şi Pădurilor, Doina Pană a fost otrăvită în timp ce consuma fructe de mare. Cantitatea mare de mercur din organism a arătat că a fost vorba despre o otrăvire intenționată, practic despre o tentativă de omor.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Problema este veche şi nu aş fi intervenit. Eu nu acuz. Nu aş fi intervenit dacă nu era traficul de presă care duce în derizoriu o situaţie extrem de gravă. Eram ministrul Apelor şi Pădurilor în Guvernul Tudose, în 2017. Spre sfârșitul lui noiembre, am început să mă simt foarte rău. Am mers la medic şi am aflat că aveam probleme foarte mari cu inima. Am urmat tratament şi cu toate astea mă simţeam tot mai rău. Pentru că epuizasem toate analizele specifice, am fost trimisă într-un final să fac şi o analiză toxicologică. Pe 15 ianuarie 2018, din acea analiză a reieşit intoxicaţie cu mercur cu o concentraţie mare.

Îmi depusesem demisia din Guvern, pentru că mă simţeam foarte rău, pe 3 ianuarie, şi nu am putut pleca până pe 29 ianuarie pentru că nu a semnat preşedintele Iohannis. Am depus plângerea la politie la începutul lui februarie 2018. Nu am făcut plângerea cât eram încă ministru pentru că în caz că se afla ar fi dăunat imaginii României. Vă daţi seama, un ministru din Guvernul României otrăvit. Mai mult nu vă pot spune. Este o anchetă în derulare şi sper să îi prindă. Nu pentru mine. Pe mine m-a salvat Dumnezeu pentru că am aflat cauză să mă pot trata, altfel muream de infarct şi toată lumea zicea că de stres. Vreau să îi prindă ca să se sperie, să nu mai încerce şi cu alţii”, a declarat Doina Pană în 2019.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...