ACTUALITATEBiserica Ortodoxă a Greciei se revoltă împotriva deciziei Guvernului de a interzice...

Biserica Ortodoxă a Greciei se revoltă împotriva deciziei Guvernului de a interzice accesul credincioșilor la slujba de Bobotează

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei dispune tuturor bisericilor să rămână deschise de Bobotează, după ce autoritățile au anunțat carantină severă până în 11 ianuarie și au interzis accesul credincioșilor la slujbe, informează Agerpres, citând dpa și postul de televiziune ERT.

Biserica Ortodoxă a Greciei se revoltă împotriva restricţiilor impuse lăcaşurilor de cult de către Guvernul de la Atena cu ocazia Bobotezei, informează DPA, citată de Agerpres.

„Ordonăm tuturor bisericilor să rămână deschise de Bobotează”, a declarat episcopul Anthinagoras, purtător de cuvânt al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei, pentru televiziunea publică ERT, potrivit sursei citate.

Acesta a precizat că dispoziţia va fi aplicată chiar dacă Poliţia va interveni pentru a disipa mulţimile de credincioşi. Episcopul Anthinagoras a subliniat că toate restricţiile impuse de autorităţi pentru perioada Crăciunului au fost respectate. Mai mult, reprezentanţii bisericii au acceptat ca în acest an credincioşii să nu mai sară în apele porturilor elene, aşa cum se întâmplă în mod tradiţional de Bobotează.

Grecia a înăsprit restricţiile pe 2 ianuarie, anulând relaxările adoptate pentru Crăciun şi Anul Nou, carantina fiind în vigoare până în 11 ianuarie. Potrivit noilor restricții, sărbătoarea Bobotezei va putea fi celebrată în Grecia doar în biserici închise, la care vor putea să participe preoţii şi paracliserii, dar în absenţa credincioşilor.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...