vineri, mai 24, 2024
ACTUALITATEBiserica Ortodoxă a Greciei se revoltă împotriva deciziei Guvernului de a interzice...

Biserica Ortodoxă a Greciei se revoltă împotriva deciziei Guvernului de a interzice accesul credincioșilor la slujba de Bobotează

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei dispune tuturor bisericilor să rămână deschise de Bobotează, după ce autoritățile au anunțat carantină severă până în 11 ianuarie și au interzis accesul credincioșilor la slujbe, informează Agerpres, citând dpa și postul de televiziune ERT.

Biserica Ortodoxă a Greciei se revoltă împotriva restricţiilor impuse lăcaşurilor de cult de către Guvernul de la Atena cu ocazia Bobotezei, informează DPA, citată de Agerpres.

„Ordonăm tuturor bisericilor să rămână deschise de Bobotează”, a declarat episcopul Anthinagoras, purtător de cuvânt al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei, pentru televiziunea publică ERT, potrivit sursei citate.

Acesta a precizat că dispoziţia va fi aplicată chiar dacă Poliţia va interveni pentru a disipa mulţimile de credincioşi. Episcopul Anthinagoras a subliniat că toate restricţiile impuse de autorităţi pentru perioada Crăciunului au fost respectate. Mai mult, reprezentanţii bisericii au acceptat ca în acest an credincioşii să nu mai sară în apele porturilor elene, aşa cum se întâmplă în mod tradiţional de Bobotează.

Grecia a înăsprit restricţiile pe 2 ianuarie, anulând relaxările adoptate pentru Crăciun şi Anul Nou, carantina fiind în vigoare până în 11 ianuarie. Potrivit noilor restricții, sărbătoarea Bobotezei va putea fi celebrată în Grecia doar în biserici închise, la care vor putea să participe preoţii şi paracliserii, dar în absenţa credincioşilor.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE