miercuri, mai 22, 2024
OPINIITactica de intimidare

Tactica de intimidare

Stânga regresistă mondială nu ezită să utilizeze etichetările cele mai josnice pentru a-și pune la zid adversarii politici.

Donald Trump a fost și continuă să fie comparat cu Hitler, cu toate că nu a început nici un război și nu a persecutat nici o minoritate (plus că a promovat o politică pro-Israel și pro-pace in Orient).

Dar chiar înainte de bătăiosul Trump, același tratament a fost aplicat blajinului prim ministru canadian Stephen Harper (cel care a retras Canada din protocolul de la Kyoto), făcut și el în fel și chip. Iar în România anilor 90, politrucii lui Ion Iliescu nu ezitau să îi numească legionari pe Ion Rațiu, Corneliu Coposu sau Radu Câmpeanu.

În zilele noastre, etichetarea se folosește prin extensie, cu foarte multa eficacitate. Practic orice tip de asociere, cât de îndepărtată ar fi, cu idei sau oameni considerați “suprematisti albi”, sau “rasiști”, este echivalentul contaminării cu respectiva boală.

Parlamentarul canadian conservator Derek Sloan a fost exclus săptămâna trecută din partidul sau, pentru simplul motiv că a primit o donație de 113 dolari de un simpatizant considerat “suprematist”. Fusese doar unul din cei 13,000 de donatori, o persoană pe care Derek nu o cunoștea personal. Nu a contat. Șefii săi l-au pus la zid, pentru că nu cumva partidul însăși să fie considerat cumva fascist sau rasist. Nici o precauție nu e suficientă…

Scopul principal al atacurilor prin etichetare nu este însă atât distrugerea directă a adversarului, cât inducerea unei stări de rușine între posibili suporteri ai acestuia, că și în marele public în general.

„A, ești suporter al lui Trump? Sau al lui Harper? Sau al lui Rațiu? Păi trebuie să fi și tu hitlerist sau legionar!”

Or cine dorește să fie asociat cu asemenea curente abominabile? Așa că imediat, potențialul suporter al încriminatului se trage deoparte, scuipă în san, și se leapădă imediat:

„Eu? Legionar? Nicidecum. Eu? Cu Trump? Sau cu Rațiu și Coposu? Ferească Dumnezeu!”

Iar efectul cel mai pervers este că și oameni care nu sunt de stânga, altfel democrați autentici, ajung să își însușească același comportament, fug ca necuratul de tămâie de orice posibilă asociere cu “fasciștii” sau “legionarii”, ajungând și ei să dea cu pietre, cot la cot cu regresiștii, în orice “suspect”, și să se “delimiteze” de un extremism de cele mai multe ori imaginar.

„Condamnăm cu fermitate….”

Și în tot acest timp, regresiștii își freacă mâinile de bucurie. Fereastra Overton a mai avansat cu un pas… De frica de a fi asociați cu extrema dreaptă, oamenii se cuibăresc la sânul celeilalte, ajungând cu timpul susținători involuntari ai „cauzei”…

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE