ACTUALITATEO școală din Marea Britanie le cere băieților să poarte fuste încă...

O școală din Marea Britanie le cere băieților să poarte fuste încă de la 3 ani, pentru a „promova egalitatea de gen”

Într-o școală din Scoția (Marea Britanie), băieților cu vârste de peste trei ani li s-a cerut să poarte fuste pentru a „promova egalitatea între sexe”. Oficialii școlii spun că vor ca toți copiii să rămână în zona lor de „confort”, așa că le va permite să poarte dresuri sau pantaloni pe sub fuste. Cei care nu dețin fuste, vor primi din partea școlii, informează New York Post.

„Vrem ca școala noastră să fie incluzivă și să promoveze egalitatea. Suntem dornici să răspândim vestea că hainele nu au gen și că ar trebui ca toți să ne exprimăm în modul în care dorim”, se arată în mail-ul pe care părinții l-au primit din partea școlii Castleview Primary din Edinburgh, potrivit Daily Mail.

În mod firesc, această decizia a iscat controverse puternice. „Castleview are nevoie de un nou director. Profesorii sunt acolo pentru a preda, nu pentru a vorbi despre gen”, spune un utilizator de Twitter.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Un reprezentant al autorității locale, este de acord cu această decizie ciudată ce va fi aplicată încă de la nivelul grădiniței.

„Din poziția de capitală a Scoției, suntem pe deplin implicați în promovarea egalității și diversității, dar și dornici să creștem respectul și toleranța, mai ales în școli”, spune purtătorul de cuvânt al Consiliului din Edinburgh.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...