ACTUALITATECe i-a scris Liviu Dragnea lui Donald Trump într-o scrisoare adresată fostului...

Ce i-a scris Liviu Dragnea lui Donald Trump într-o scrisoare adresată fostului președinte american: Am convingerea că prezența dvs la București va extazia populația

Fostul președinte al PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, i-a trimis o scrisoare fostului președinte american, Donald Trump, pe vremea când acesta era în funcție la Washington, invitându-l să viziteze România.

Textul face parte din rechizitoriul pe care DNA l-a întocmit împotriva fostului lider PSD, în dosarul vizitei în Statele Unite.

Pe 3 aprilie 2017, Dragnea îi trimitea o scrisoare lui Trump, prin care îl invita pe atunci-Președintele Americii să viziteze Bucureștiul.

Dragnea îi propunea liderului conservator american să vorbească românilor de la tribuna Parlamentului și din Piața Constituției, considerând că evenimentul va fi un succes fenomenal.

Iată textul integral al scrisorii, conform g4media:

Stimate domnule Trump,

Cu mândrie reiterez faptul că România este în continure un aliat ferm și responsabil al Statelor Unite și o ancoră a relației transatlantice. Am muncit din greu pentru a deveni un factor de stabilitate politică și economică în regiunea noastră. După cum știți, suntem cel de-al șaselea Stat Membru în ceea ce privește populația și una dintre economiile UE cu cea mai rapidă creștere.

În același timp, 2017 marchează primul an în care România a bugetat integral cele două procente din PIB pentru cheltuielile de apărare, așa cum s-a solicitat la Summit-ul NATO de la Wales. Suntem, de asemenea, mândri că ocupăm locul 4 în ceea ce privește contribuția trupelor NATO din Afganistan, fiind angajați în lupta împotriva ISIS și a extremiștilor jihadiști. Acestea sunt doar câteva moduri prin care România încearcă să arate că parteneriatul strategic cu Statele Unite este prioritatea noastră de politică externă cea mai importantă.

Acestea fiind spuse, aș dori să mă alături d-lui Președinte Iohannis în ceea ce privește invitația de a vizita România. Aceasta este o invitație deschisă, dar recomand stabilirea unei date înainte sau după vizita dvs la Brussels din 25 mai.

Odată ce ajungeți la București, în numele sistemului politic și al comunității de afaceri, vă invit să vorbiți poporului român și lumiii prin intermediul Parlamentului nostru. Mai mult, consider că în cazul în care susțineți un discurs public în fața unei largi audiențe în Piața Constituției din București, exact în fața clădirii Parlamentului, rezultatul ar fi un succes răsunător.

O inițiativă similară a președintelui Bush, în timpul vizitei pe care a efectuat-o în România acum 15 ani, a făcut istorie.

Am convingerea că prezența dvs la București va extazia populația. La un astfel de eveniment ne putem aștepta să participe mai mult de 150.000 de oameni pe străzi pentru a sărbători sosirea dvs și parteneriatul care ne leagă.

Sper sincer că programul dvs vă permite o astfel de vizită. Salutări calde,

Liviu Dragnea

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate