ACTUALITATEO profesoară din Oradea, cercetată penal pentru că nu a purtat mască...

O profesoară din Oradea, cercetată penal pentru că nu a purtat mască la școală

O profesoară de engleză din Oradea a fost reclamată de Inspectoratul Școlar Județean pentru că nu a purtat mască la ore, acum fiind cercetată penal, scrie eBihoreanul.

Potrivit sursei citate, este vorba despre Anca Hulber, care este cercetată trei infracţiuni prevăzute de Codul Penal, respectiv zădărnicirea combaterii bolilor, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, dar şi abuz în serviciu.

„De la începutul anului şcolar, respectiv din data de 1 septembrie 2020, doamna profesoară titulară la Şcoala Gimnazială nr. 1 Bulz şi cu completarea normei didactice la Şcoala Gimnazială Dacia Oradea, nu a purtat mască de protecţie impusă în contextul actual al riscului de infecţie cu virusul Sars-Cov-2, fiindu-i atrasă atenţia în repetate rânduri cu privire la acest aspect, însă aceasta nu s-a conformat. De asemenea, a instigat şi alte cadre didactice şi părinţi de a nu purta mască sau de a lăsa copiii fără mască la orele de limba engleză”, se arată într-un comunicat transmis marţi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

IŞJ Bihor a reclamat-o pe profesoară procurorilor încă din luna septembrie, la scurt timp după debutul anului şcolar, dar abia acum Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a anunţat că a deschis dosarul penal.

După cum a relatat R3Media, Nelu Sandu Pop, un profesor la Liceul Sportiv din Oradea, județul Bihor, a protestat, în septembrie, față de obligativitatea purtării măștii în școli de către cadrele didactice și de elevi.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate