ACTUALITATEO profesoară din Oradea, cercetată penal pentru că nu a purtat mască...

O profesoară din Oradea, cercetată penal pentru că nu a purtat mască la școală

O profesoară de engleză din Oradea a fost reclamată de Inspectoratul Școlar Județean pentru că nu a purtat mască la ore, acum fiind cercetată penal, scrie eBihoreanul.

Potrivit sursei citate, este vorba despre Anca Hulber, care este cercetată trei infracţiuni prevăzute de Codul Penal, respectiv zădărnicirea combaterii bolilor, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, dar şi abuz în serviciu.

„De la începutul anului şcolar, respectiv din data de 1 septembrie 2020, doamna profesoară titulară la Şcoala Gimnazială nr. 1 Bulz şi cu completarea normei didactice la Şcoala Gimnazială Dacia Oradea, nu a purtat mască de protecţie impusă în contextul actual al riscului de infecţie cu virusul Sars-Cov-2, fiindu-i atrasă atenţia în repetate rânduri cu privire la acest aspect, însă aceasta nu s-a conformat. De asemenea, a instigat şi alte cadre didactice şi părinţi de a nu purta mască sau de a lăsa copiii fără mască la orele de limba engleză”, se arată într-un comunicat transmis marţi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

IŞJ Bihor a reclamat-o pe profesoară procurorilor încă din luna septembrie, la scurt timp după debutul anului şcolar, dar abia acum Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a anunţat că a deschis dosarul penal.

După cum a relatat R3Media, Nelu Sandu Pop, un profesor la Liceul Sportiv din Oradea, județul Bihor, a protestat, în septembrie, față de obligativitatea purtării măștii în școli de către cadrele didactice și de elevi.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...