ACTUALITATEAgenţia Europeană pentru Medicamente a autorizat utilizarea vaccinului Pfizer-BioNTech pe teritoriul Uniunii...

Agenţia Europeană pentru Medicamente a autorizat utilizarea vaccinului Pfizer-BioNTech pe teritoriul Uniunii Europene

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat, luni, utilizarea pe teritoriul Uniunii Europene a vaccinului dezvoltat împotriva covid de compania americană Pfizer şi partenerul ei german BioNTech, informează Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, în urma deciziei de luni, ţările din UE vor putea să demareze campanii naţionale de vaccinare în această săptămână.

Ţări din Uniunea Europeană, inclusiv Germania, Austria şi Italia, au anunţat deja că plănuiesc să înceapă vaccinările pe 27 decembrie. Totodată, premierul interimar, Nicolae Ciucă, a anunțăt, luni, că România este pregătită să înceapă vaccinarea în 27 decembrie.

Reamintim că imediat după începerea vaccinării, Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie (MHRA) i-a avertizat pe cetăţenii cu un istoric semnificativ de alergii să evite vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech împotriva covid, după ce doi medici britanici au intrat în șoc anafilactic imediat după vaccinare.

Totodată, în SUA, patru angajați ai unei clinici din Chicago au suferit reacții adverse după administrarea vaccinului Pfizer anti-covid, după cum a relatat R3Media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...