sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATEMihai Neamțu spune că o „echipă de globaliști” permite Untold și congresul...

Mihai Neamțu spune că o „echipă de globaliști” permite Untold și congresul PNL, dar nu permite evenimente religioase, „pentru că ele nu te ajută dacă ai o agendă de control a populației”

Scriitorul și teologul Mihai Neamțu acuză dubla măsură practicată de autorități în cazul congresului PNL, la care participă 5.000 de oameni (foto) și evenimentele religioase de anul trecut, când Bisericii nu i s-a permis organizarea slujbei de Paști și a pelerinajelor tradiționale.

Sâmbătă 25 septembrie a început Congresul Partidului Național Liberal (PNL), la care participă peste 5.000 de persoane. Evenimentul are loc în contextul în care în București funcționează restricții draconice, deoarece orașul se află în scenariul roșu.

Neamțu spune că aceste măsuri sunt luate de „o echipă de globaliști”, care urmărește dezrădăcinarea românilor din „ethos-ul creștin”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Organizarea acestui congres a presupus relaxarea unei percepții despre ce înseamnă adunarea a 5.000 de oameni într-un singur loc. Vă reamintesc că nouă nu ni s-a permis anul trecut să mergem la biserică și să fim laolaltă 30-50-100 de inși.

Biserica putea să primească dreptul de a organiza, răsfirat, slujba de Paști. Nu s-a făcut, nu s-a putut anul trecut, pentru că ni s-a spus că biserica este focar de infecție.

Dubla măsură: nu permiți evenimente religioase, pentru că ele nu te ajută pe tine, pentru că dacă ai o agendă de control a populației, normal că nu te ajută Biserica. Biserica este încă un spațiu de libertate, în care părerile sunt împărțite. Este un loc în care unii cred într-un fel legat de mască și alții cred în alt fel. Această libertate nu te împiedică să te împărtășești cu trupul lui Hristos”,  a spus Neamțu în podcastul de vineri, 24 septembrie.

În continuare, Neamțu a spus că pe cei care iau aceste decizii îi interesează banii, iar pelerinajul de Sf. Parascheva nu produce așa cum face festivalul Untold.

„Aceste evenimente de tip religios au fost interzise anul trecut. Vă reamintesc ce s-a întâmplat la Cuvioasa Parascheva anul trecut și mă întreb ce se va întâmpla anul acesta. Față de Untold și față de Congresul PNL, toate activitățile religioase vor fi inhibate.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Repet, înrădăcinarea românilor în ethos-ul creștin nu este dorită de echipa de globaliști care coordonează aceste operațiuni. Ce-i interesează pe ei? Bănuțul. Și vine mai mult de la Untold decât de la Cuvioasa Paraschiva.

Acolo se duc oameni care se roagă nu se droghează.

Ceea ce se încearcă acum este dezrădăcinarea românilor din acest sol, din această matrice a gândirii creștine. Dacă nu ai această înrădăcinare atunci ești un atom liber care poate fi atras către orice orbită ideologică”,  a mai afirmat Mihai Neamțu.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Neamțule, teologule, lasă-ne! Globaliștii ăștia au fost antrenați pe tușă și în teren de idolii tăi, Băsescu și Macovei. Până nu te lepezi public de ăia și nu dai o tură în genunchi pe la vreo 40 de mănăstiri, n-ar trebui sa mai ridici ochii din pământ și nici să mai infestezi aerul pe aici. Valabil pentru toți martorii lui Băsescu care se trezesc vorbind acum fără să se șteargă la gură…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE