duminică, martie 23, 2025
ACTUALITATENoul film semnat de Cristi Puiu, MMXX, va avea premiera mondială la...

Noul film semnat de Cristi Puiu, MMXX, va avea premiera mondială la San Sebastian

Produs de Mandragora şi distribuit în România de Iadasarecasa, MMXX de Cristi Puiu, va avea premiera mondială în cadrul competiţiei oficiale a Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian, Spania (SSIFF). Aflat la cea de-a 71-a ediţie, SSIFF este unul dintre cele mai importante festivaluri de film din regiune, care reuneşte anul acesta în selecţia sa „un mix eclectic de favoriţi ai filmului de artă în competiţia sa”, conform The Hollywood Reporter.

MMXX este un film care prezintă patru scurte momente în timp, care surprind rătăcirile unor suflete blocate la răscrucea istoriei.

Oana Pfifer, o tânără terapeută, vizibil distrasă din motive necunoscute, se strecoară puţin câte puţin în plasa chestionarului pe care clientul său ar trebui să îl completeze.

Mihai Dumitru, fratele mai mic al Oanei, îngrijorat de pregătirile pentru aniversarea sa şi fără să-şi dea seama cât de nepotrivite sunt pretenţiile sale, se trezeşte prins într-o poveste mult mai mare decât poate duce.

Septimiu Pfifer, soţul Oanei, îngrijorat de starea de sănătate în legătură cu o posibilă contaminare cu SARS COV 2, ascultă o poveste stranie în care a fost prins colegul său de la ambulanţă în urmă cu mult timp, în aşteptarea următorului apel de urgenţă.

Narcis Pătranescu, inspector la brigada de crimă organizată, tulburat de moartea recentă a unuia dintre colegii săi, se trezeşte prins într-o poveste întunecată în timp ce interoga o tânără.

Cristi Puiu este cunoscut publicului din întreaga lume ca iniţiator al noului val din cinematografia românească prin filmele sale multi-premiate în cele mai importante competiţii de gen ale lumii: Marfa şi Banii (Quinzaine des réalisateurs 2001), Moartea Domnului Lăzarescu (Festival de Cannes 2005), Aurora (Festival de Cannes 2010), Sieranevada (Festival de Cannes 2016), Malmkrog (Berlinale 2020). A studiat arte vizuale şi cinema la Universitatea Ecole Supérieure des Arts-Visuels din Geneva, Elveţia.

În prezent, se află în post-producţie cu un nou lungmetraj bazat pe poveşti din perioada pandemiei din 2020, realizate împreună cu actori profesionişti şi neprofesionişti şi este în dezvoltare pentru al optulea său lungmetraj pentru care va începe filmările în primăvara anului viitor.

MMXX este o producţie Mandragora împreună cu Actorie de Film (România), Youbesc (Republica Moldova), Shellac (Franţa) şi va fi distribuit în România de Iadasarecasa. Producătorii filmului sunt: Dragoş Bucur, Dorian Boguţă, Sergiu Cumatrenco, Viorel Chesaru, Cristi Puiu şi Anca Puiu, scrie pagina oficială a filmului MMXX.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Este pacat ca Cristi Puiu, care e un om de valoare si e sanatos ideologic, nu reuseste sa scape de stilul si tematica minimalista specifice noului val. Noul val este un produs subversiv de distrugere a identitatii mentale si sociale romanesti prin promovarea antiromanismului, anticrestinismului, a corectitudinii politice si mai ales a pesimismului cultural dezvoltat de teoria critica neomarxista. Identitatea noastra este manipulata cu imagini negative si mizerabiliste despre noi insine si despre societatea romaneasca. “Dizidentul” Lucian Pintilie, omul cabinetului 2 din vremea lui Ceausescu, este creatorul acestui curent mizerabilist. Serialul manelistic Las Fierbinti e cel mai bun exemplu. El ii dreseaza pe romani sa fie prosti si stupizi si sa renunte la orice ideal cultural, national si istoric.
    Acest minimalism trebuie depasit. Puiu a avut o tentativa salutara cu filmul de mare valoare Malmkrog. Ar trebui sa continue sa aleaga tematici exemplare, nu banalitati minimaliste specifice noului val care iti arata o Romanie plictisita, banala si de parasit.
    Avem nevoie de filme istorice, filme fantasy cu teme din traditia populara, filme religioase, filme artistice in sens clasic, filme de actiune spectaculoase cu femei feminine, barbati masculini si eroi morali si idealisti, astfel ca tinerii din tara asta sa aiba modele corecte pe ecrane. Nu hoti, criminali, bulibase, mafioti, curve, corupti, traficanti, transexuali, oligofreni, analfabeti si alte forme de patologie sociala sau psihologica in decor sumbru de blocuri gri si fabrici dezafectate promovate de filmul minimalist si mizerabilist de dupa 1990, ca sa iti provoace depresie si ura fata de propria tara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE