ACTUALITATEChișinău: Limba rusă poate să fie folosită în comunicarea cetățenilor cu Statul....

Chișinău: Limba rusă poate să fie folosită în comunicarea cetățenilor cu Statul. Instituțiile publice trebuie să asigure traducerea în rusă, la cerere

Parlamentul Republicii Moldova a adoptat, miercuri, un proiect de lege potrivit căruia limba rusă poate să fie folosită în comunicarea cetățenilor cu instituțiile statului, informează Agora.md.

Potrivit sursei citate, lege prevede că, limba rusă în calitate de limbă interetnică va fi folosită în comunicarea cu autoritățile de stat, administrația publică, instituții publice, la cererea cetățeanului.

Astfel, actele oficiale, așa ca cererile atât verbale cât și scrise, pot fi adresate și în limba rusă, iar instituțiile se obligă să răspundă în aceeași limbă, iar la solicitare să asigure traducerea actelor.

Proiectul a fost inițiat de mai mulți deputați din Fracțiunea parlamentară PSRM, mai exact de socialiștii Vasile Bolea, Bogdat Țîrdea și Andrian Lebedinschi. Proiectul a fost adoptat, miercuri, cu 55 de voturi.

Potrivit sursei citate, legea a fost criticată de deputații din PAS, Platforma DA, PDM și Pro Moldova, care și-au exprimat dezacordul.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...