vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEChișinău: Limba rusă poate să fie folosită în comunicarea cetățenilor cu Statul....

Chișinău: Limba rusă poate să fie folosită în comunicarea cetățenilor cu Statul. Instituțiile publice trebuie să asigure traducerea în rusă, la cerere

Parlamentul Republicii Moldova a adoptat, miercuri, un proiect de lege potrivit căruia limba rusă poate să fie folosită în comunicarea cetățenilor cu instituțiile statului, informează Agora.md.

Potrivit sursei citate, lege prevede că, limba rusă în calitate de limbă interetnică va fi folosită în comunicarea cu autoritățile de stat, administrația publică, instituții publice, la cererea cetățeanului.

Astfel, actele oficiale, așa ca cererile atât verbale cât și scrise, pot fi adresate și în limba rusă, iar instituțiile se obligă să răspundă în aceeași limbă, iar la solicitare să asigure traducerea actelor.

Proiectul a fost inițiat de mai mulți deputați din Fracțiunea parlamentară PSRM, mai exact de socialiștii Vasile Bolea, Bogdat Țîrdea și Andrian Lebedinschi. Proiectul a fost adoptat, miercuri, cu 55 de voturi.

Potrivit sursei citate, legea a fost criticată de deputații din PAS, Platforma DA, PDM și Pro Moldova, care și-au exprimat dezacordul.

 

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE