ACTUALITATECertificatul verde, în variantă PSD, va intra săptămâna viitoare în Camera Deputaților....

Certificatul verde, în variantă PSD, va intra săptămâna viitoare în Camera Deputaților. George Simion (AUR): Dacă va fi nevoie să stăm trei luni în stradă pentru a-l bloca, o vom face

Certificatul verde va intra în dezbaterea Camerei Deputaților săptămâna viitoare, iar PSD dorește schimbarea legii care a venit de la Senat.

Conform unor surse citate de Realitatea TV, PSD ar dori să introducă o testare PCR pe lună pentru cei care nu se pot vaccina, iar în cazul cadrelor medicale, costurile testării să fie suportate de stat. O astfel de măsură ar fi dorită și pentru profesori.

În cazul privaților, PSD ar dori introducerea certificatului pentru toate firmele, nu doar pentru societățile cu peste 50 de angajați, așa cum este în prezent.

Schimbarea opiniei PSD vine după ce senatorul și medicul Adrian Streinu-Cercel a spus de mai multe ori că impunerea certificatului verde va crea discriminări și că nu va împiedica transmiterea virusului de către cei vaccinați.

Reamintim că inițial, proiectul se referea doar la cadrele medicale și cele didactice, iar apoi, după amendamentele introduse de Florin Cîțu și Raluca Turcan, s-a menționat impunerea pentru toți angajații de la stat și pentru firmele care au mai mult de 50 de angajați.

În caz contrar, sancțiunile pot merge până la desfacerea contractului de muncă.

Pe 27 octombrie, la Senat, s-a respins proiectul, neîndeplinindu-se cvorumul necesar.

Într-un video publicat vineri, 5 noiembrie, liderul AUR, George Simion, a spus că dacă va fi nevoie, formațiunea sa va sta „trei luni în stradă”, pentru a se respinge certificatul verde.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

4 COMENTARII

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...