sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATENicaragua | Statul a declanșat o campanie de teroare împotriva Bisericii Romano-Catolice:...

Nicaragua | Statul a declanșat o campanie de teroare împotriva Bisericii Romano-Catolice: Nunțiul papal a fost expulzat, un episcop și mai mulți preoți au fost arestați

Episcopul de Matagalpa, Rolando Alvarez, a fost arestat de către poliția din Nicaragua, în ceea ce este cea mai gravă escaladare a campaniei de teroare declanșată de stat împotriva Bisericii Romano-Catolice.

Conform siteului Vatican News, episcopul a fost plasat în arest la domiciliu, unde este ținut fără a i se aduce la cunoștință acuzațiile care i se impută. Alături de Episcopul Alvarez, au mai fost arestați cinci preoți, un seminarist și un cameraman al unei televiziuni cu profil religios.

Toți aceștia au fost încarcerați într-un penitenciar din provincia Matagalpa. Conferința Episcopilor Latino Americani și-a exprimat îngrijorarea pentru situația creată și susținerea față de Episcopul Alvarez. De asemenea, și ONU și-a manifestat „grava îngrijorare”, iar Comisia Inter-Americană pentru Drepturile Omului a condamnat acțiunile, cerând eliberarea imediată a celor reținuți.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

De cealaltă parte, vice-președintele Nicaraguei, Rosario Murillo, a susținut că arestarea episcopului a fost „necesară” pentru restabilirea ordinii, informează CNN.

Guvernul din Nicaragua, condus de președintele Daniel Ortega și soția sa, și-au intensificat acțiunile împotriva celor pe care-i consideră oponenți ai regimului. Biserica Romano Catolică este țintită acum pentru că mulți dintre protestatarii împotriva regimului, din 2018, au căutat sanctuar în bisericile catolice, fugind de represiunea autorităților.

Inițial, regimul condus de Ortega și Murillo a acceptat ca BRC să aibă un rol de mediator în societate. Ulterior, în ajunul alegerilor prezidențiale de anul trecut, autoritățile au început arestări masive în rândul opoziției. Daniel Ortega este la al cincilea mandat.

În martie în acest an, Arhiepiscopul Waldemar Stanisław Sommertag, Nunțiul Apostolic în Nicaragua, a fost expulzat de autorități.

Situația este atât de gravă, încât până și secularul „The New York Times” a denunțat un „val de atacuri asupra liderilor Bisericii Catolice”, instituție pe care a denumit-o „ultima voce independentă” din Nicaragua.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

 1. D-le Ursan,

  V-am pus „o vorbă bună” la Stânga americană, să vă răspundă la articol. Concret, la Benjamin Norton (un tânăr de aproximativ 30 de ani, fost celebru mușchetar al echipei de ”Fake News” „Moderate Rebels” (Max Blumenthal, Aaron Maté, Benjamin Norton). Nu că aș crede că va răspunde …

  Tipul știe spaniolă, probabil nativ, și s-a mutat de curând în Nicaragua, de unde (cred) scoate publicația „Multipolarista”:

  https://multipolarista.com/

  Dar aș vrea să văd Dreapta românească ieșind la dialog internațional, cu Stânga americană (nu cei cu „Woke”, ci aceia cu „Socialism Now!”). Vreau să văd dialogul.

  Și puteți încerca și cu Fiorella Isabel (de la „ConvoCouch”), care precis știe spaniolă.

  Name Fiorella Isabel
  Birthday March 5, 1989
  Age 32 years
  Gender Female
  Nationality American
  Profession Journalist
  Education University of Central Florida
  Instagram fiorellaisabellah
  Tiktok Theconvocouch
  Twitter @Fiorella_im
  Facebook fiorellaisabel89

  Vreau să vă văd în arena internațională.

  Poate aflu și eu cine, cât minte (nu neapărat și de ce).

  Mulțumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE