ACTUALITATEMinistrul Justiției de la Varșovia cere închisoare pentru cei care batjocoresc Biserica...

Ministrul Justiției de la Varșovia cere închisoare pentru cei care batjocoresc Biserica Catolică: Profanarea unei sinagogi sau a unei moschei provoacă un răspuns dur din toate mediile. În schimb, profanarea unei biserici este adesea calificată drept „libertate de exprimare“

Ministrul Justiției din Polonia, Zbigniew Ziobro, de asemenea vicepremier, a inițiat colectarea de semnături pentru o inițiativă de revizuire a Codului Penal care să prevadă pedepsirea cu doi ani de închisoare a celor care „fac glume“ despre Biserica Catolică sau o „ridiculizează“, precum și pentru întreruperea slujbelor sau a funeraliilor, relatează agenția EFE.

El și-a motivat demersul ca urmare a „nivelului ridicat de agresivitate“ care, în opinia sa, există într-o parte a societății poloneze față de Biserica Catolică.

„Profanarea unei sinagogi sau a unei moschei provoacă un răspuns dur din toate mediile. În schimb, profanarea unei biserici este adesea calificată drept libertate de exprimare“, a argumentat la rândul său purtătorul de cuvânt al formațiunii din care face parte ministrul justiției, Polonia Solidară, un partid care se află în coaliția de guvernare împreună cu formațiunea Lege și Justiție (PiS).

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Inițiativa lui Ziobro are nevoie de cel puțin 100.000 de semnături pentru a putea fi supusă votului în parlament sub formula denumită „propunere cetățenească“.

În Codul Penal polonez în vigoare delictul de ofensă la adresa credinței religioase – împotriva oricărei confesiuni – este deja pasibil cu doi ani de închisoare, dar de obicei instanțele decid doar aplicarea unei amenzi.

De pildă, o femeie din orașul Poznan a fost condamnată luna trecută la o amendă penală de 420 de euro, după ce a aruncat cu ouă în poarta unei biserici în timpul unui protest împotriva interzicerii avortului, conform Agerpres.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate