luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEMinisterul Educației vrea să teste standard la acest final de an școlar,...

Ministerul Educației vrea să teste standard la acest final de an școlar, dar aproape jumătate dintre elevii români nu pot înțelege un text simplu. Consilierul educațional, Oana Moraru: Tot studiem științific prostia care se vede cu ochiul liber

Mai multe asociații de elevi și Federația Părinților critică decizia Ministerului Educației, de a introduce teste standard chiar la acest final de an școlar, inclusiv pentru elevii din clasa a I-a, informează edupedu.ro. Elevii, părinții și chiar profesorii sunt îngrijorați că testele nu vor fi adaptate la programa respectivă, iar testele digitalizate nu se pot efectua fără o licitație publică, în prealabil.

Evaluarea este, de fapt, un proiect pilot. Se va face în câte 7 unități de învățământ, din fiecare județ, incluzând unități de învățământ cu profil pedagogic, în perioada 30 mai – 10 iunie pentru elevii claselor I-a – a VII-a și în perioada 30 mai – 8 iunie pentru elevii claselor a IX-a – a XI-a.

„Propunerea este făcută din scurt și fără pic de consultanță, ministrul afirmând că ar „vrea să îl discutăm rapid și să-l facem operațional, rapid înseamnă ore. Din declarațiile ministrului, programul pilot de evaluare standardizată se va realiza printr-un „parteneriat”, au transmis asociațiile de elevi și de părinți, citate de sursa menționată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Pe de altă parte, joi, 12 mai, a fost dat publicității un raport național de literație, potrivit căruia doar 11% dintre elevii români sunt capabili să înțeleagă un text, să formuleze opinii și concluzii pe baza acestuia. Mai exact, 47.000 de elevi din România au făcut testat de literație în ultimele 15 luni, iar 42% din elevii din România au obținut scorul „nefuncțional” la acestea. 47% din elevii claselor I-VIII se încadrează la nivelul „minim funcțional” al literației.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Despre această date, consilierul educațional, fondator al unei școli private, Oana Moraru, susține că studiile par irelevante, câtă vreme Ministerul Educației nu vine cu soluții concrete.

„Ridicol mare să tot studiem ştiințific prostia care se vede cu ochiul liber.
Hai, mai bine, cu soluţiile!”, s-a exprimat Oana Moraru, pe Facebook.

 

 

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate