joi, iunie 13, 2024
ACTUALITATEFranța | O nouă lege limitează utilizarea de blocanți hormonali de către...

Franța | O nouă lege limitează utilizarea de blocanți hormonali de către minori, pentru a-i proteja de atacul ideologiei transgender

Franța pune bazele unui cadru legislativ menit să protejeze copiii de atacul transgenderismului. Țara va limita utilizarea blocanților hormonali de către minori. Cu toate acestea, legea adoptată rămâne limitată în domeniul de aplicare, potrivit European Conservative.

Proiectul de lege a fost propus la inițiativa senatorilor din Les Républicains (LR). Ei sunt îngrijorați de amploarea fenomenului disforiei de gen, care duce la tratament medical extins și provoacă daune ireversibile copiilor. Votul a reunit senatorii LR, unii dintre senatorii centriști și cei doi senatori de la Rassemblement National. Verzii au încercat să respingă textul înainte de examinare, dar fără succes.

Textul reglementează strict prescrierea de blocanți ai pubertății minorilor. Aceștia pot fi administrați numai în centre specializate de referință enumerate prin decret și doar după minim doi ani de la prima consultație. De asemenea, se administrează doar după „verificarea de către echipa medicală că nu există contraindicații și că pacientul are discernământ”.

Cu toate acestea, aceasta este o versiune modificată a propunerii originale. Inițial, textul interzicea pur și simplu prescrierea acestor blocanți hormonali minorilor. De acum înainte, pentru minori vor fi interzise doar tratamentele hormonale și așa-numitele intervenții chirurgicale de „realocare”. Pentru activiștii trans, totuși, termenul de doi ani echivalează cu o interdicție.

Autorizația cu întârziere de doi ani a fost adăugată la inițiativa senatorilor LR.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE