duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEDoi jurnaliști de la Digi24 au fost reținuți în Transnistria. Autoritățile...

Doi jurnaliști de la Digi24 au fost reținuți în Transnistria. Autoritățile din România recomandă evitarea deplasărilor în această regiune

Doi jurnaliști români, reprezentanți ai postului TV Digi 24, Alexandru Rotaru și Cristian Petrescu, au fost reținuți, marți seara, de forțele de securitate transnistrene, trasnmite  Ministerul Aacerilor Externe(MAE). Ei se află la acest moment la Chișinău, în siguranță, însă, vor reveni în țară, spun oficialii MAE.

Reținerea a durat  câteva ore și a fost semnalată de colegii din țară. Eliberarea a fost posibilă în urma intervenției  autorităților din Republica Moldova și Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa( OSCE).

Ministerul de Externe a precizat că nu a fost informat înainte ca ziariștii să se deplaseze în Transnistria. Reținerea s-a produs după ce autoritățile  transnistrene au impus o interdicție de intrare a jurnaliștilor străini în teritoriul controlat de acestea, la care se adaugă contextul recentelor incidente înregistrate, în circumstanțe încă neclare, în această regiune, au transmis oficialii României.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Autoritățile din România recomandă evitarea deplasărilor în regiunea Transnistria, în perioada următoare.

„MAE adresează rugămintea jurnaliștilor interesați să se deplaseze în regiunea transnistreană a Republicii Moldova să contacteze MAE în prealabil și să evite deplasarea în perioada următoare”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Jurnaliștii au spus că au fost chestionați și nu au avut acces la telefoanele mobile.

„Am fost reținuți pentru o perioadă de aproximativ șase ore, acolo unde am fost chestionați de un fel de ofițeri care încercau să afle care sunt motivele pentru care ne aflăm acolo. Am mers la Tiraspol pentru a vorbi cu directorul singurului liceu cu predare în limba română. Am fost interogați într-o încăpere în care nu am avut acces la telefoanele mobil”, a explicat Alexandru Rotaru, potrivit Digi 24.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. După cum se știe, Digi 24 este unitate militară. Este vuvuzeaua regimurilor antiromânești de la Kiev și București. Fiind agenți acoperiți, probabil că erau în misiune la Tiraspol. Cu siguranță ei știu de ce au fost reținuți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE