sâmbătă, decembrie 9, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Bogdan Aurescu (MAE): Începând cu luna iulie, Canada va relua...

VIDEO | Bogdan Aurescu (MAE): Începând cu luna iulie, Canada va relua activitatea de poliție aeriană pe teritoriul României

Miniștrii de externe român și canadian, Bogdan Aurescu și Melanie Joly, au susținut luni o conferință comună de presă. S-a stabilit, așadar, că statul canadian va relua activitatea de poliție aeriană în România în iulie, fiind vorba despre șase aeronave CF-18, conform Agerpres.

„Până în decembrie a fost desfășurat un detașament aerian canadian care a asigurat misiuni de poliție aeriană. (…) Mă bucur să salut că, începând cu luna iulie a acestui an, Canada va relua această activitate de asigurare a misiunii de poliție aeriană în teritoriul aerian al României cu un număr de avioane CF-18 și mă bucur să constat acest gest de solidaritate puternic din partea Canadei”, a declarat ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.

De cealaltă parte, ministrul canadian a precizat că numărul de militari canadieni care vor veni la noi în țară poate ajunge la 200. Totodată, aceasta a vorbit și despre implicarea țării sale în susținerea Flancului Estic, în contextul conflictului dintre Federația Rusă și Ucraina.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Aducem șase CF-18 în România, pentru patrulă aeriană, începând din iulie. Aceste F18 vor fi acolo, cu personal militar care poate ajunge la 200 de persoane, anul acesta, în România. (…) Ne-am mărit prezența pe Flancul Estic, am pus o fregată la dispoziția NATO și suntem dispuși să facem ce este nevoie pentru a ne asigura că întregul Flanc Estic și în special România sunt bine protejate, în contextul în care am văzut ce a făcut războiul lui Putin în Ucraina, țara dumneavoastră vecină”, a spus Melanie Joly.

Ministrul nostru a mai afirmat, în cadrul conferinței, că până în acest moment, România a facilitat evacuarea în siguranță a aproximativ 600 de cetățeni canadieni.

În Canada, măsurile restrictive dure impuse de Justin Trudeau în contextul pandemiei au dus la revolte masive, la „convoaie” pentru libertate. Autoritățile au făcut tot posibilul pentru a distruge aceste proteste, amenințând oamenii cu închiderea conturilor bancare sau chiar cu arestarea. Mulți români au fost implicați în mișcarea pentru libertate de pe continentul american, afirmându-și fără teamă identitatea românească.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE