ACTUALITATEJurnaliști suedezi, atacați de imigranți în propria țară: Trebuie să spui lucruri...

Jurnaliști suedezi, atacați de imigranți în propria țară: Trebuie să spui lucruri bune despre această zonă dacă ai de gând să filmezi

Uppdrag granskning, un program de jurnalism de investigație al televiziunii suedeze, a mers să filmeze în districtul Tjärna Ängar din orașul Borlänge, cunoscut sub numele de „Micul Mogadishu” (Mogadishu fiind capitala Somaliei), unde mai mult de jumătate dintre locuitori sunt imigranți din Somalia. Unii localnici au fost agresivi și violenți față de jurnaliști, a informat SVT Nyheter. O persoană chiar a aruncat cu pietre în ei și a strigat: „La naiba cu SVT”.

Un localnic întâlnit de jurnaliști a fost o femeie în vârstă care locuiește acolo de 18 ani, dar care încă nu a învățat limba suedeză.

“Ce faci? Salut! Nu mă filma, cățea!” a strigat un bărbat în timp ce reporterii circulau prin zonă.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Statisticile oficiale susțin că în Tjärna Ängar locuiesc puțin peste 3.500 de persoane, dar, potrivit unor politicieni și polițiști, numărul real este mai degrabă de peste 10.000. Familiile sunt numeroase, cu mulți copii, ceea ce duce la supraaglomerare.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Zona se caracterizează prin șomaj ridicat, dependență de ajutoarele sociale, rețele criminale și obiceiuri străine care guvernează în general viața în zonă. Controlul și transparența poliției sunt extrem de limitate.

Într-o noapte, când reporterii Uppdrag granskning erau acolo, au fost atacați de o persoană care a aruncat cu o piatră în ei, strigând „La naiba cu SVT” înainte de a fugi.

La scurt timp după aceea, niște bărbați mascați s-au apropiat și i-au întrebat de ce filmează în Tjärna Ängar. Aceștia au avut grijă să nu fie filmați.

„Trebuie să spui lucruri bune despre această zonă dacă ai de gând să filmezi”, a spus unul dintre ei, adăugând că rapoartele ar trebui să se concentreze doar pe aspectele pozitive.

SVT l-a întâlnit și pe politicianul local Mursal Isa. El a spus că străinii care vin în Tjärna Ängar primesc informații despre noua țară de la imigranți.

Noilor veniți li se spune că „limba suedeză este o limbă locală” pe care nu trebuie să o învețe, că nu dă roade la muncă și că nu ar trebui să depună mărturie împotriva infractorilor, deoarece le-ar pune în pericol siguranța fizică.

„Acest lucru se întâmplă și astăzi și chiar cred că s-a înrăutățit”, a spus Mursal Isa, conform Remix News.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!
    Sunt încă sub influența vizionării filmului „Gata Oricând! Eroii de la Podul Jiului”, deși au trecut aproape 24 ore de când am plecat de la cinema. Este un film despre… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate