marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEFOTO | Rusia a bombardat un pod care leagă sudul Basarabiei (Ucraina)...

FOTO | Rusia a bombardat un pod care leagă sudul Basarabiei (Ucraina) de regiunea Odesa. Moscova se arată îngrijorată de evenimentele din Transnistria

Rusia a bombardat podul care leagă sudul Basarabiei (aflat în componența Ucrainei) cu regiunea Odesa, din aceași țară, informează presa de la Chișinău.

Podul de la Zatoka a fost atacat cu rachete și chiar dacă este încă în picioare, se pare că nu mai poate fi folosit pentru transport.

„Informațiile despre ce fel de pod este și despre ce s-a întâmplat nu sunt dezvăluite din motive de securitate”, a precizat Consiliul Orășenesc Belgorod-Nistru, scrie Unimedia.

„Din cauza unei lovituri cu rachete în regiunea #Odesa, podul peste estuarul Nistrului este avariat. Informații suplimentare și date despre răniți sunt în curs de confirmare.

Podul este închis acum. Dacă acesta rămâne închis, accesul la o parte din regiunea Odesa va fi posibil doar de-a lungul graniței cu Moldova”, potrivit lui Anton Gerașcenko, consilier în Ministerul de Externe de la Kiev.

Atacul vine în contextul apariției unor atacuri necunoscute în Transnistria, regiunea separatistă pro-rusă din componența Republicii Moldova.

Tiraspolul a introdus cod roșu de alertă teroristă și a anulat parada militară de 9 Mai. La rândul său, Moscova a anunțat că urmărește „cu atenție” evenimentele din Transnistria.

„Cu certitudine, veștile care vin de-acolo provoacă îngrijorare”, a precizat Dmitri Peșkov, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, citat de TASS.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE