marți, aprilie 16, 2024
ACTUALITATEA murit Toto Cutugno, legendarul cântăreț italian căruia îi plăcea melodia „Ciobănaș...

A murit Toto Cutugno, legendarul cântăreț italian căruia îi plăcea melodia „Ciobănaș cu 300 de oi”

Toto Cutugno, legendarul artist italian, a murit azi, 22 august, la vârsta de 80 de ani. Conform presei italiene, cântărețul s-a stins la spitalul San Raffaele din Milano, acolo unde se afla internat.

Cântărețul italian a murit „după o îndelungată suferinţă, care s-a agravat în ultimele luni”, a declarat, pentru ANSA, managerul său, Danilo Mancuso. Mai precis, este vorba despre un cancer la prostată, descoperit prima oară în 2007.

În 2015, Cutugno a declarat că „România e a doua mea casă”, care a sărbătorit la București 35 de ani de când a câștigat marele premiu al festivalului de la San Remo.

Toto Cutugno a cântat împreună cu un cor de copii, un tenor italian și o orchestră simfonică.

Cu această ocazie, artistul a fredonat din nou “Ciobănaș cu trei sute de oi”, piesa de care s-a îndrăgostit când a venit la Cerbul de Aur de la Brașov, în 1993.

Salvatore Cutugno sau Toto Cutugno a compus peste 400 de melodii de-a lungul carierei, a înregistrat 18 albume și a vândut peste 100 milioane de discuri. Hituri precum ”Alabatros”, ”Buona notte”, ”Serenata”, ”L’italiano”, ”Solo Noi”, ”Insieme 1992” sau ”Donna donna mia” au răsunat în întreaga lume.

„Sunt foarte legat emoţional de această ţară, pentru că am cunoscut mulţi români, cu care am lucrat şi am colaborat foarte bine. În România mă simt ca acasă”, declara Toto Cutugno.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

6 COMENTARII

  1. pentru ” unite, unite Europe ”
    credem ca doar Gheena il asteapta.

    (s-a VANDUT ca Silviu Stănculescu,
    recitatoru pupincurist)

    • nu e rau in sine sa fie unita Europa, mai ales dupa 2 razboaie sangeroase. Gheena ii asteapta mai degraba pe liderii UE, mai ales cei de azi, si pe locuitorii ei care s-au vandut necuratului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE