ACTUALITATESuedia | Adolescenți distruși pe viață după ce le-au fost prescrise tratamente...

Suedia | Adolescenți distruși pe viață după ce le-au fost prescrise tratamente cu blocanți hormonali care să le stimuleze transsexualitatea. Mamă: Eu sunt cea care trebuia să-și protejeze copilul, dar nu am făcut acest lucru

Copiii care au fost tratați pentru „disforie de gen” cu blocanți hormonali la Spitalul Universitar Karolinska din Suedia au suferit leziuni grave, cu efecte pe durata întregii vieți.

Deși medicii de la spital știu de mult timp că respectivi copii au suferit leziuni catastrofale în urma administrării de blocanți hormonali, natura leziunilor a fost adusă în fața ochilor publicului abia recent, potrivit unui raport al postului de stat suedez SVT.

În mai 2021, Spitalul Universitar Karolinska a optat să înceteze administrarea de blocanți hormonali copiilor cu probleme transsexuale din cauza naturii lor controversate, a potențialelor efecte secundare și a lipsei de sprijin științific pentru eficacitatea tratamentului. Însă, înainte de asta, 13 dintre cei 440 de copii care au primit tratament hormonal la spital pentru disforie de gen au suferit leziuni grave ca urmare a acestuia, potrivit unui raport.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Într-un caz deosebit de șocant, o fată care dorea să devină băiat a început să ia medicamente care blochează hormonii la doar 11 ani. La aproape cinci ani de la începutul tratamentului, medicamentele care au întrerupt pubertatea au indus osteoporoza și au afectat definitiv vertebrele adolescentului, limitând sever mobilitatea acestuia.

„S-a simțit atât de rău încât a avutde mai multe ori tentative de sinucidere. Nu am înțeles, am crezut că copilul nostru se va simți mai bine după tratament”, a spus mama adolescentului, Natalie, pentru SVT.

„Când l-am întrebat dacă are probleme la spate, el a spus: Mă doare tot timpul”, a adăugat ea.

Când a fost întrebată cine crede că este responsabil pentru starea copilului ei adolescent, Natalie a spus: „Desigur că simți furie față de cei în care ai încredere. Dar și față de mine, eu sunt cea care trebuia să-și protejeze copilul, dar nu am făcut acest lucru.”

Medicul șef al Spitalului Universitar Karolinska și endocrinologul pediatru Richard Nergårdh, care tratează copiii care suferă de disforie de gen, a criticat utilizarea medicamentelor care blochează hormonii și chiar a mers atât de departe încât a numit-o „castrare chimică”.

„Este castrare chimică. Poate afecta starea mentală într-un mod pe care nu l-ați gândit și nu l-ați dorit. Este foarte important ca pacientul și familia pacientului să fie bine informați despre acest lucru”, a spus Nergårdh.

Tratamentul trebuie limitat la mai puțin de doi ani pentru a minimiza riscul de reacții adverse, iar densitatea osoasă a pacienților trebuie monitorizată în mod regulat, a adăugat Nergårdh.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Alți copii care au fost tratați pentru disforie de gen la Spitalul Universitar Karolinska au suferit reduceri drastice ale densității osoase, leziuni hepatice, probleme grave de sănătate mintală, care au inclus gânduri de autovătămare și sinucidere.

În 2019, U.S. Food and Drug Administration (FDA) a raportat mii de decese legate de medicamentele care blochează hormonii administrate copiilor care se confruntă cu simptome de „disforie de gen”. Deși se crede că multe dintre decese sunt legate de cei care iau medicamentul pentru a lupta împotriva cancerului de prostată, deoarece se crede că mulți dintre hormonii asociați cu pubertatea alimentează cancerul în unele cazuri, există, de asemenea, rapoarte de deces la copii legate de medicament. Femeile tinere și sănătoase au raportat efecte secundare severe din cauza medicamentului, inclusiv durere cronică, fibromialgie și degenerare osoasă.

Potrivit FDA, între 2013 și 2019, 41.213 de evenimente, inclusiv 6.379 de decese și 25.645 de reacții adverse „grave” au fost înregistrate la pacienții care au luat Lupron, un blocant hormonal care este adesea administrat copiilor care cred că sunt transgender.

Efectele secundare adverse asociate cu utilizarea Lupron includ atacuri de cord, cheaguri de sânge, tulburări psihologice, gânduri și comportament suicidar, dureri articulare, scăderea densității osoase și sterilitate, potrivit Remix News.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate