vineri, iunie 14, 2024
ACTUALITATEMedic epidemiolog italian: Obligativitatea purtării măștii în aer liber este o GREȘEALĂ

Medic epidemiolog italian: Obligativitatea purtării măștii în aer liber este o GREȘEALĂ

Președintele Societății Italiene de Terapie Anti Infecție (SITA) a declarat marți că noua lege care face obligatorie purtarea măștii în aer liber liber este o greșeală.

Dr.Matteo Basseti, care este este și directorul secției de Boli Infecțioase a Spitalului San Martino din Genova, a spus că decizia premierului Contea de a impune obligativitatea măștii în aer liber în țară nu are nicio bază științifică.

„Folosirea măștii are logică numai în spațiile închise unde nu este posibil să ai garanția și certitudinea distanțării fizice sau afară, în locurile unde nu se poate menține distanțarea fizică”, a scris Dr.Bassetti pe o rețea de socializare.

„Am încercat să caut dovezi științifice asupra folosirii măști în exterior și a potențialelor beneficii pentru a bloca transmiterea virusului, dar nu am găsit nici una”, a continuat el, citat de Breitbart.

El a mai adăugat că impunerea fără discernământ a măștii repetă greșeala impunerii fără discernământ a lockdown-ului.

„A face masca obligatorie în spațiile deschise pe tot teritoriul Italiei fără o distincție între cele mai ridicate și cele mai scăzute zone din punct de vedere endemic este o greșeală”, a afirmat el. „Până acum, administrațiile regionale și locale au înăsprit sau ușurat măsurile preventive bazându-se pe singurele cifre de încredere, cele epidemiologice locale”, a continuat doctorul.

„Repetăm greșelile făcute cu lockdown-ul: o singură măsură pentru întreaga Italie, fără să ținem cont de diferențele locale și regionale. Dacă nicio altă țară nu a impus o asemenea măsură prin decret la nivel național, înseamnă că există un motiv, nu?”, a continuat el.

În acest moment, în Italia sunt 323 de pacienți cu covid în unitățile de terapie intensivă, la o populație de 60 de milioane. Majoritatea celor infectați sunt în izolare la domiciliu și nu prezintă simptome.

Nu a existat nicio creștere în numărul morților, cifra fiind de aproximativ 16 pe zi în ultimele patru săptămâni, o mică parte din numărul înregistrat în Martie și Aprilie, precizează sursa citată.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE