ACTUALITATEMedic epidemiolog italian: Obligativitatea purtării măștii în aer liber este o GREȘEALĂ

Medic epidemiolog italian: Obligativitatea purtării măștii în aer liber este o GREȘEALĂ

Președintele Societății Italiene de Terapie Anti Infecție (SITA) a declarat marți că noua lege care face obligatorie purtarea măștii în aer liber liber este o greșeală.

Dr.Matteo Basseti, care este este și directorul secției de Boli Infecțioase a Spitalului San Martino din Genova, a spus că decizia premierului Contea de a impune obligativitatea măștii în aer liber în țară nu are nicio bază științifică.

„Folosirea măștii are logică numai în spațiile închise unde nu este posibil să ai garanția și certitudinea distanțării fizice sau afară, în locurile unde nu se poate menține distanțarea fizică”, a scris Dr.Bassetti pe o rețea de socializare.

„Am încercat să caut dovezi științifice asupra folosirii măști în exterior și a potențialelor beneficii pentru a bloca transmiterea virusului, dar nu am găsit nici una”, a continuat el, citat de Breitbart.

El a mai adăugat că impunerea fără discernământ a măștii repetă greșeala impunerii fără discernământ a lockdown-ului.

„A face masca obligatorie în spațiile deschise pe tot teritoriul Italiei fără o distincție între cele mai ridicate și cele mai scăzute zone din punct de vedere endemic este o greșeală”, a afirmat el. „Până acum, administrațiile regionale și locale au înăsprit sau ușurat măsurile preventive bazându-se pe singurele cifre de încredere, cele epidemiologice locale”, a continuat doctorul.

„Repetăm greșelile făcute cu lockdown-ul: o singură măsură pentru întreaga Italie, fără să ținem cont de diferențele locale și regionale. Dacă nicio altă țară nu a impus o asemenea măsură prin decret la nivel național, înseamnă că există un motiv, nu?”, a continuat el.

În acest moment, în Italia sunt 323 de pacienți cu covid în unitățile de terapie intensivă, la o populație de 60 de milioane. Majoritatea celor infectați sunt în izolare la domiciliu și nu prezintă simptome.

Nu a existat nicio creștere în numărul morților, cifra fiind de aproximativ 16 pe zi în ultimele patru săptămâni, o mică parte din numărul înregistrat în Martie și Aprilie, precizează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite