vineri, septembrie 22, 2023
ACTUALITATEMarea Britanie se confruntă cu „decese în exces“ cauzate de infarct și...

Marea Britanie se confruntă cu „decese în exces“ cauzate de infarct și diabet: Când același număr de oameni mureau de Covid-19, ziarele cereau măsuri. Decesele de acum sunt întâmpinate cu indiferență de mass-media

La apogeul lockdown-urilor, mii de oameni mureau în fiecare săptămână, în timp ce majoritatea ziarelor cereau măsuri dure. Dar în datele din ultima perioadă, care acoperă săptămâna până la 12 august, au murit cu aproximativ 1.082 mai multe persoane decât s-ar fi așteptat într-un an normal în Marea Britanie. Aceste așa-numite „decese în exces” au fost în medie de aproximativ 1.000 pentru 15 săptămâni din acest an. Cu toate acestea, spre deosebire de decesele de Covid-19, acestea sunt întâmpinate de indiferență.

În plus, aceste decese în exces nu mai sunt provocate de Covid-19. În ultimele cifre, publicate de ONS, se arată că doar 6% dintre decesele din Anglia și Țara Galilor au avut vreo legătură cu Covid-19. Din aproape 10.000 de decese săptămânale în Anglia, doar 561 au menționat virusul pe certificatul de deces.

Cele mai multe decese în exces au loc acum în case private, iar studiile anterioare au arătat că acest lucru se întâmplă în special în casele oamenilor înstăriți care evită spitalele. Această tendință continuă. În săptămâna până la 12 august, decesele la domiciliu au fost cu aproximativ 22% peste medie, în timp ce în spitale cu doar 9% mai mari decât se aștepta, iar în casele de îngrijire și cu 3% mai mari. De fapt, de la începutul anului, au existat cu 6.000 de decese mai puține decât ne-am aștepta în spitale și casele de îngrijire, dar cu peste 17.000 în plus în locuințe numai în Anglia și Țara Galilor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Problema nu se limitează deloc la Anglia. Așa cum se întâmplă adesea când vine vorba de sănătate, nici Scoția nu se descurcă prea bine. Până la sfârșitul lunii iulie, rata deceselor în exces în rândul scoțienilor era de 28 la 100.000 de persoane – cu 6% mai mare decât în ​​sud-vestul Angliei, care este a doua zonă a țării cel mai grav afectată. Timpul de așteptare și întârzierile din sistemul național de sănătate sunt probleme într-o țară în care sărăcia, dependența și capacitatea de prevenție a volilor sunt deja la niveluri extrem de ridicate.

Ceea ce îi îngrijorează pe medici este cât de neașteptate sunt aceste decese. Tocmai am trecut printr-o pandemie cu un virus care i-a ucis pe cei mai vulnerabili din punct de vedere medical. Bătrânii aveau de 70 de ori mai multe șanse să fie uciși de aceasta. Deci, având în vedere acest fapt, s-ar putea să vă așteptați ca decesele să fie strămutate: oameni care probabil ar fi murit anul acesta din cauza bătrâneții și din cauze naturale, murind cu un an sau doi mai devreme din cauza Covid-19. Prin urmare, nu cumva ar trebui să vedem un număr de decese mai mic decât media?

Totuși, un grup cu decese excesive deosebit de ridicate în ultimele luni a fost în rândul celor de 30-59 de ani. Două dintre principalele cauze ale acestor decese sunt atacurile de cord și diabetul, afecțiuni despre care medicii se tem că s-au agravat sau nu au fost tratate în anii de izolare. Oamenii care au nevoie de tratament acum se luptă să-l obțină. Listele de așteptare devin tot mai numeroase, iar timpul de așteptare la telefon a crescut de 20 de ori. În plus, șansa de a avea o întrevedere cu medicul de familie a devenit o loterie. Dacă aceste probleme nu sunt abordate, aceste boli vor continua să rămână netratate.

Medicii și cercetătorii sunt din ce în ce mai alarmați de decese, dar guvernul pare intenționat să ignore scandalul. Până de curând, miniștrii guvernamentali păreau complet inconștienți de problemă. În final, Departamentul de Sănătate a comandat o anchetă, dar pentru mii de familii este deja prea târziu.

În fiecare iarnă, Marea Britanie suferă zeci de mii de decese în exces asociate cu vremea rece, având printre cele mai ridicate valori din Europa. În 2014/15, aproximativ 44.000 au murit în lunile de iarnă, anul trecut au fost 29.000 (excluzând Covid-19) și anul anterior 24.000. Nu există niciun semn că aceste cifre au scăzut.

În ultimii doi ani, nu au existat aproape deloc cazuri grave de gripă din motive care nu au fost încă explicate. Covid-ul și lockdown-urile păreau să suprime gripa aproape complet. Dar nu pare să fie cazul în acest an.

Astfel, Australia, care acționează ca un sistem de avertizare timpurie pentru emisfera nordică, deoarece își începe sezonul gripei cu șase luni înaintea noastră, tocmai a avut cel mai rău sezon de gripă din ultimii cinci ani.

Având în vedere decesele care au avut loc deja, situația dificilă în care se află Serviciul Național de sănătate Publică și posibilul sezon de gripă, este greu să nu te gândești că decesele în exces vor continua să crească. Ancheta Departamentului de Sănătate este un început, însă cum prevenim aceste decese este următoarea întrebare la care nimeni nu pare să poată răspunde, scrie Michael Simmons în The Spectator.

În ultimul an și jumătate, numeroși fotbaliști și sportivi s-au prăbușit pe teren ori au murit subit. De asemenea, și alte persoane au avut parte de morți similare, făcând infarct în somn sau în timp ce făceau activități de rutină.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

 1. Moartea intreaba de tine
  Stiu ca nu iti convine
  E placerea mea
  Totul ti se trage de la prea mult bine
  Am o presimtire ca patesti ceva.

  2007-2008 comunicat de presa
  Sa tac nu pot, nu port nici botnita nici lesa
  Dai in pareza
  Te lasam fara proteza
  Cand noi trei din viteza va mai lovim cu o piesa
  Aprinde lumina, coboara cortina
  Intra in scena piaza rea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate