vineri, aprilie 12, 2024
EDUCAȚIEDoar 12,79 % din titularii UMF „Victor Babeș” din Timișoara intenționează...

Doar 12,79 % din titularii UMF „Victor Babeș” din Timișoara intenționează să se vaccineze

Ministerul Educației Naționale a publicat, la sfârșitul săptămânii trecute, rezultatele consultării cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învăţământ.

Potrivit informațiilor Ministerului Educației, în sistemul de învățământ universitar, procentul privind disponibilitatea de vaccinare este de 59,64% (raportat la totalul de 51.094 de titulari angajați în sistemul de învățământ universitar, la care se adaugă 9.295 de cadre didactice asociate – inclusiv persoanele care nu au răspuns).

În ceea ce privește intenția de vaccinare din principalele universități de medicină din țară, procentele variază de la o universitate la alta.

Cel mai mic procent privind dorința de vaccinare a fost anunțat de Universitătea de Medicină și Farmacie „V. Babeș” din Timișoara, unde doar 12,79% din personalul didactic titular intenționează să se vaccineze. Astfel, din 1095 de cadre titulare, doar 140 și-au anunțat intenția de a se vaccina. În ansamblu, incluzând personalul didactic asociat, cel auxiliar și nedidactic, intenția de vaccinare ajunge la 18,84%.

La Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, doar 30,21% din personalul didactic titular dorește să se vaccineze. Procentul ajunge la 43,32%, la nivelul întregului personal (asociat, auxiliar, nedidactic).

În cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, din 910 cadre titulare, 189 doresc să se vaccineze, ceea ce reprezintă puțin peste 20%. Procentul ajunge la 30,97% la nivelul întregului personal.

Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova anunță un procent de peste 91% la nivelul cadrelor titulare, dar mai mic de 80% ținând cont de opțiunile tuturor angajaților din universitatea respective.

La Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca din 883 de cadre titulare, intenționează să se vaccineze 331 (37,49 %). La nivelul UMF Cluj, intenția de vaccinare este de 64,66%.

În cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, din 1884 de cadre titulare, intenționează să se vaccineze 1582 (83,97%), procent apropiat celui care anunță intenția întregului personal (asociat, auxiliar, nedidactic), respectiv de 81,37%.

 

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE