EDUCAȚIEDoar 12,79 % din titularii UMF „Victor Babeș” din Timișoara intenționează...

Doar 12,79 % din titularii UMF „Victor Babeș” din Timișoara intenționează să se vaccineze

Ministerul Educației Naționale a publicat, la sfârșitul săptămânii trecute, rezultatele consultării cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învăţământ.

Potrivit informațiilor Ministerului Educației, în sistemul de învățământ universitar, procentul privind disponibilitatea de vaccinare este de 59,64% (raportat la totalul de 51.094 de titulari angajați în sistemul de învățământ universitar, la care se adaugă 9.295 de cadre didactice asociate – inclusiv persoanele care nu au răspuns).

În ceea ce privește intenția de vaccinare din principalele universități de medicină din țară, procentele variază de la o universitate la alta.

Cel mai mic procent privind dorința de vaccinare a fost anunțat de Universitătea de Medicină și Farmacie „V. Babeș” din Timișoara, unde doar 12,79% din personalul didactic titular intenționează să se vaccineze. Astfel, din 1095 de cadre titulare, doar 140 și-au anunțat intenția de a se vaccina. În ansamblu, incluzând personalul didactic asociat, cel auxiliar și nedidactic, intenția de vaccinare ajunge la 18,84%.

La Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, doar 30,21% din personalul didactic titular dorește să se vaccineze. Procentul ajunge la 43,32%, la nivelul întregului personal (asociat, auxiliar, nedidactic).

În cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, din 910 cadre titulare, 189 doresc să se vaccineze, ceea ce reprezintă puțin peste 20%. Procentul ajunge la 30,97% la nivelul întregului personal.

Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova anunță un procent de peste 91% la nivelul cadrelor titulare, dar mai mic de 80% ținând cont de opțiunile tuturor angajaților din universitatea respective.

La Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca din 883 de cadre titulare, intenționează să se vaccineze 331 (37,49 %). La nivelul UMF Cluj, intenția de vaccinare este de 64,66%.

În cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, din 1884 de cadre titulare, intenționează să se vaccineze 1582 (83,97%), procent apropiat celui care anunță intenția întregului personal (asociat, auxiliar, nedidactic), respectiv de 81,37%.

 

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT