sâmbătă, septembrie 23, 2023
ACTUALITATEMarea Britanie | Ministrul pentru învățământ superior spune că începe curățenia în...

Marea Britanie | Ministrul pentru învățământ superior spune că începe curățenia în universități, pentru că acestea îi îndoctrinează pe studenți cu „marxism sociologic, teoria critică a rasei și o istorie anti-britanică“. Centrele universitare sunt acuzate și de „inginerie socială“

Andrea Jenkyns, ministrul pentru competențe, viitor și învățământ superior din Marea Britanie, a criticat sistemul actual de învățământ, conform The Epoch Times.

Guvernul s-a angajat să restrângă cursurile universitare de calitate scăzută, a declarat ea la un eveniment marginal la conferința Partidului Conservator din 3 octombrie.

„O economie modernă calificată care concurează pe scena globală necesită abilități tehnice la fel de mult ca și absolvenți. Cu toate acestea, sistemul actual ar prefera ca tinerii noștri să obțină o diplomă în studiile Harry Potter decât una în inginerie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Nu este nevoie de puteri magice pentru a descoperi că acest lucru este greșit, motiv pentru care guvernul se angajează să folosească mătura și să facă o curățenie de primăvară a cursurilor de calitate scăzută”, a spus ea.

Ministrul a insistat că „dacă un curs nu oferă cuiva un rezultat pozitiv”, „nu are sens” ca guvernul să-l finanțeze.

„Sunt hotărâtă să mă asigur că abilitățile pe care le oferim tinerilor noștri sunt potrivite pentru viitor. În unele cazuri, pur și simplu nu obțin acest lucru la universități.

Studenții sunt îndoctrinați cu teoria critică a rasei, istorie anti-britanică și marxism sociologic, motiv pentru care acest guvern este hotărât să ofere o alternativă.”

Universitățile britanice au fost, de asemenea, criticate pentru practicile lor de admitere, care se presupune că discriminează elevii din familiile mai bogate.

Potrivit statisticilor publicate de Serviciul de Admitere Universități și Colegii, în 2022, pentru prima dată în istorie, tinerii de 18 ani din cele mai bogate medii au reprezentat singurul grup care a observat o scădere a numărului de locuri la universități.

Iain Mansfield, șeful de educație la think tank-ul conservator Policy Exchange, a declarat la un alt eveniment că sistemul universitar „împinge” discriminarea împotriva copiilor care au mers la școli private sau care sunt catalogați drept „avantajați” din cauza codului poștal la care locuiesc.

„Discriminarea pe bază de clasă sau mediu este la fel de dezgustătoare ca discriminarea pe bază de rasă sau sex”, a spus el pentru The Telegraph.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Aparentul tratament preferențial pentru studenții din zonele defavorizate a fost criticat drept „inginerie socială”.

„Încearcă să acopere eșecul sistemului școlar, care ar trebui să aducă oameni de un anumit nivel pentru a fi admiși la universitate”, a declarat Chris McGovern, președintele Campaign for Real Education, pentru The Telegraph în august.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

  1. Si in universitatile din Romania trebuie facuta curatenie, la facultatile umaniste sunt cursuri de indoctrinare marxista si postmoderna. Sociologia a fost anexata integral de ideologia marxista, nu mai are nici o legatura cu stiinta obiectiva cum era pe vremea lui Max Weber sau Werner Sombart. Psihologia cognitiva promoveaza sexo-marxismul si teoria genului, filozofia are cursuri de postmodernism care e o paradigma creata de sarlatani sofisti si nu are nici un sens logic. La stiinte politice, la fel, avem propaganda neomarxista, la biologie avem eco-marxism si isteria cu incalzismul. La istorie le sunt predate minciunile lui Lucian Boia. Tot mediul universitar romanesc a fost penetrat de activisti care indoctrineaza studentii. In paralel promoveaza crestinofobia si romanofobia si incurajeaza dorinta studentilor de emigrare in occident.

  2. Că sunt mai puțini studenți de bogătani nu e un lucru rău dar trebuie ca cei din mediile mai sărace să fie cu adevărat mai inteligenți și mai muncitori ca hăndeii bogaților. Altfel nu-i bine.
    Nu e musai ca un deviant să facă o facultate cu „meritul” că-i… deviant. Sau un pakis ori o femeie. Da, „egalitatea de gen” nu are ce căuta, spre exemplu, în școlile militare. Poate la intendență, contabilitate…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate