luni, mai 20, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Proteste în Franța. Sindicatele au făcut apel la acțiune „fără...

VIDEO | Proteste în Franța. Sindicatele au făcut apel la acțiune „fără precedent și excepțională“ de Ziua Internațională a Muncii. Un manechin cu chipul lui Macron a fost incendiat

Luni, 1 mai 2023, de Ziua Internațională a Muncii, în numeroase orașe franceze oamenii au ieșit să protesteze împotriva legii pensiilor promovată de președintele Macron, conform Agerpres.

Sindicatele au convocat peste 300 de mitinguri, care au început încă de dimineață, iar autoritățile se așteaptă la între 500.000 și 650.000 de participanți. Doar la Paris se prevede participarea a 100.000 de manifestanți. Totuși, conform France24, aproape 1 milion de francezi, dintre care 500.000 doar în Paris, protestează astăzi în Franța.

În ultimii ani, de 1 mai între 100.000 și 160.000 de francezi au luat parte la manifestații în Franța.

Forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene împotriva demonstranților, în timp ce la Strasbourg a fost ars un manechin cu chipul președintelui Macron.

Pentru prima dată în ultimii 10 ani, sindicatele franceze au făcut un apel la acțiune „fără precedent și excepțională“ de Ziua Internațională a Muncii.

Ministerul Afacerilor Externe de la București a emis la rândul său o alertă de călătorie pentru Franța, în timp ce serviciile secrete de la Paris au atenționat asupra pericolului la care sunt expuși cetățenii din cauza unor indivizi radicalizați.

Luna trecută, președintele Emmanuel Macron a promulgat legea cu privire la reforma care prevede creșterea vârstei de pensionare cu doi ani, de la 62 la 64, după validarea ei de către Consiliul constituțional.

În ciuda numeroaselor cereri din partea protestatarilor și opoziției, președintele Macron și Guvernul de la Paris nu au dat înapoi cu reforma.

Protestele se petrec în Franța de mai bine de o lună, iar în weekend au perturbat traficul aerian.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE