luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEProteste Franța | Ciocniri între manifestanți și poliție în mai multe orașe....

Proteste Franța | Ciocniri între manifestanți și poliție în mai multe orașe. Președintele Macron se află în China și nu-și asumă responsabilitatea pentru eșecul negocierilor

În Franța au loc noi demonstrații, iar în Paris, numărul de protestatarii este estimat la aproximativ 400.000, conform France 24.

Protestatarii au perturbat traficul vehiculelor pe aeroportul principal din Paris, iar poliția a dat cu gaze lacrimogene în mulțimile de oameni din alte orașe franceze. Au existat mai multe marșuri la nivel național, pentru a-l determina pe președintele Emmanuel Macron să renunțe la reforma pensiilor care a generat o furie publică generalizată.

Sindicatul CGT din Franța estimează că 400.000 de persoane participă la demonstrația de la Paris.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu(click aici), vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Le Parisien relatează că au fost trase grenade cu bile în apropierea restaurantului La Rotonde. Restaurantul este unul simbolic, deoarece Macron a sărbătorit acolo victoria din alegerile prezidențiale.

Grevele vin pe fondul unui blocaj al discuțiilor dintre sindicate și guvern. Miercuri, reprezentanții sindicali s-au întâlnit cu prim-ministrul francez Élisabeth Borne pentru discuții pe care sindicatele le-au catalogat drept „un eșec”.

Între timp, președintele Emmanuel Macron se află într-o vizită de stat în China până sâmbătă. Biroul său a respins responsabilitatea pentru discuțiile eșuate și a dat vina pe sindicate, în special pe CFDT, despre care a spus că „nu a vrut să facă compromisuri” cu guvernul.

Președintele francez Emmanuel Macron insistă că modificările propuse, care includ creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani, sunt necesare pentru a reforma un sistem muribund.

Ciocniri între protestatari și poliție au fost raportate joi în orașe din jurul Franței, inclusiv Nantes și Rennes.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate