ACTUALITATEConcert de colinde și cântece patriotice la Parlament: Angajații și personalul, prezenți....

Concert de colinde și cântece patriotice la Parlament: Angajații și personalul, prezenți. Cu excepția celor de la AUR, ceilalți senatori și deputați au lipsit. TVR trebuia să filmeze, dar a renunțat. Col. Florin Șinca: Să vă fie RUȘINE

Grupul psaltic „Tronos” al Patriarhiei Române a concertat, pentru prima oară, la Palatul Parlamentului, scrie agenția Basilica.

Evenimentul a fost organizat de Comisia pentru românii de pretutindeni a Senatului României.

„Noi am venit să colindăm pentru prima dată aici. Colindul nu este doar cântecul, colindul este o mână întinsă celui care are nevoie, omului de lângă noi. Avem nevoie de unitate și de patriotism, de iubire și credință. Asta transmitem noi, cei din „Tronos”. Să ne iubim unii pe alții și să ne respectăm!”, a declarat pentru știripesurse.ro arhidiaconul Mihail Bucă.

Claudiu Târziu, președintele Comisiei românilor de pretutindeni din Senat, a numit concertul Tronos „un eveniment de suflet”.

„Îi mulţumesc Preafericirii Sale, Părintelui Patriarh Daniel, pentru că a binecuvântat Grupul psaltic „Tronos” să ne cânte şi să ne încânte în această zi. Am organizat acest concert de colinde şi de cântece patriotice pentru a ne impregna de un duh de pace şi de înţelegere, dincolo de toate cele care ne despart”.

Manifestarea a avut loc în contextul declarării de către Sfântul Sinod a anului 2021 drept Anul omagial al pastorației românilor din afara României.

Prezent la eveniment, colonelul (r) Florin Șinca a remarcat că printre cei prezenți s-au regăsit angajații și personalul Parlamentului, dar că senatorii și deputații au lipsit. Cu excepția parlamentarilor AUR, a Dianei Șoșoacă și a altor câteva persoane.

Colonelul Șinca a amintit cum, parlamentarii duc mâna la inimă, clamează creștinismul și patriotismul de sărbători, dar acum au lipsit.

„RUȘINE SĂ VĂ FIE!
Ieri, în holul de lângă Sala ,,Alexandru Ioan Cuza” a Senatului României, a fost concertul de colinde și cântece patriotice al Corului ,,TRONOS” al Patriarhiei Române.
Unii dintre dvs. îl cunoașteți de pe internet. De când flăcăii nu mai merg militar, pruncii învață cântece ostășești de pe youtube, nu de la tac-su.
Sub conducerea părintelui arhidiacon Mihail Bucă, acești bărbați în puterea cuvântului au fost brici. Aici, în Dealul Spirii, vocea lor s-a auzit până în capătul ălălalt, la deputați. Și s-a auzit degeaba. N-au venit. La fel cum trebuia să vină Tvr. Și n-a venit.
În afara vechilor noastre colinde, ale celor scoase din locuri cotrocite de acești Oameni, au fost și marșurile noastre de suflet, cum e ,,Treceți batalioane române Carpații!”, ori ,,Cântecul lui Iancu”. N-ai cum să rămâi de piatră la așa ceva!
Asistența a fost captivată, a fost una. În sala capitonată cu marmură de Rușchița, au vibrat și candelabrele alea de o tonă.
Nimic mai mult, nimic mai puțin!
Am zărit și câțiva copii. Am văzut o doamnă pe care-o știu din personalul auxiliar care plângea de emoție. Mă mir că n-au venit ,,autoritățile” să ne controleze de prostia cu lenjeria intimă pe față…
Femeile de la curățenie n-au mai rupt poarta la 2 și au rămas până la 5, la sfârșit.
Cineva a spus că, pentru prima oară după 1989, în această clădire a auzit ceea ce nu credea să mai audă vreodată, aceste cântece din străbuni?! Vă dați seama unde s-a ajuns? Iar noi ne fălim că evoluăm…
Evenimentul a fost organizat de dl senator Claudiu Târziu, președintele Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senat. S-au trimis invitații, s-a făcut promovare pe Facebook, s-au lipit afișe până și la lifturile din marele palat, cum e aceste pus aici de mine.
Nu scria nicăieri că e ,,concertul AUR”! Eram români și ortodocși.
Public din afară a venit puțin, pentru că cerberii de la palat și SPP au cerut nenorocitul ăla de ,,certificat” bolșevic, care ne omoară cu zile.
Ceea ce m-a scandalizat a fost prezența doar a câtorva parlamentari rătăciți din alte partide. Restul? E miercuri, au rupt poarta să plece ,,în teritoriu”.
Asta mi-a fost imposibil să o pricep. Eu m-aș fi dus și la un concert al UDMR sau al USR.
Intrarea – liberă.
În aceste zile, Pruncul Iisus este chemat și este slăvit să vină în mijlocul nostru, al tuturor românilor, să ne bucure viața, să ne unească, să ne înțelepțească. Nu să ne dezbine!
Să vă fie rușine!
Duceți mâna la inimă, cum duce plin de morgă prefăcută, președintele, dar inima voastră nu mai e demult cu Țara!
Vă bateți cu pumnul în piept, și răcniți la șprițuri ,,Noi suntem români”, dar aici v-a fost lene să veniți, forme fără fond.
Iar corul e al Patriarhiei, adică al Bisericii strămoșilor voștri, nu e corul amicilor primarului din Pietriceaua, rătăciților!
Sunteți cei care, lângă sfântul tricolor, puneți și alte drapele!
Parlamentul care legiferează cu strâmbătate e azi unul dintre bolnavii României!
E vremea colindelor, a postului, a bucuriei, a împăcării. Vă iert, dar nu pot să nu vă zic:
Să vă fie rușine, nesimțiților!”, a tunat Florin Șinca.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Hai că asta a fost chiar bună. Peste tot pe unde concertează, afară sau în țară, gratuit la evenimente caritabile prin biserici sau cu bilet la Ateneu, grupul Tronos umple locația de spectatori, de la mic la mare. Acum, poate pentru prima dată, nu. Pesemne Parlamentul a ajuns principalul, dacă nu singurul, loc în care românismul nu mai prezintă interes. Fascinant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate