joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEPolonia a oprit importul de cereale din Ucraina, ca urmare a protestelor...

Polonia a oprit importul de cereale din Ucraina, ca urmare a protestelor fermierilor

Noul ministrul al Agriculturii din Polonia, Robert Telus, a anunțat astăzi că importurile de cereale ucrainene în Polonia va fi oprit temporar, pe fondul impactului asupra prețurilor, conform Agerpres.

Totuși, ministrul a precizat că tranzitul rămâne permis.

Predecesorul său a demisionat ca urmare a protestelor fermierilor. Aceștia au fost revoltați de scăderea prețurilor produselor cerealiere.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Am convenit să limităm și să oprim deocamdată exporturile către Polonia. Tranzitul va fi permis, dar va fi atent monitorizat în ambele țări, astfel încât cerealele din Ucraina să nu rămână în Polonia“, a spus Telus, după întâlnirea cu omologul său ucrainean.

Ca urmare a faptului că mari cantități de cereale ucrainene au pătruns pe piața europeană, fără a mai exista vreo reglementare, s-au produs dezechilibre în țările membre UE, iar producătorii locali au rămas cu stocurile pline.

Într-o scrisoare transmisă la sfârșitul lunii martie Comisiei Europene, premierii din Bulgaria, Polonia, România, Slovacia și Ungaria au propus mai multe măsuri pentru limitarea distorsiunilor pe piață provocate de importurile de produse alimentare ucrainene, adăugând că, dacă acestea nu vor da rezultate, ar trebui reintroduse taxe și cote.

De la începutul sezonului iunie 2022-iulie 2023, Ucraina a exportat 37,2 milioane de tone de cereale, inclusiv 20,6 milioane de tone prin coridorul din Marea Neagră.

Reamintim că astăzi, 7 aprilie 2023, fermierii români și bulgari au protestat în mai multe puncte de frontieră, din cauza pagubelor care le-au fost provocate de importul de cereale ucrainene.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate