joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEFOTO/VIDEO | Sute de mii de persoane au protestat în Franța și...

FOTO/VIDEO | Sute de mii de persoane au protestat în Franța și Elveția împotriva restricțiilor și a pașaportului verde

Peste 150.000 de oameni au participat la manifestații împotriva extinderii permisului sanitar desfășurate în mai multe orașe din Franța, pentru al treilea weekend consecutiv.

La Paris, o primă manifestație a mai multor mii persoane a fost marcată de ciocniri cu poliţia, informează Agerpres.

Peste 3.000 de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi pentru a încadra marşurile, la o săptămână după ce manifestanţii au invadat bulevardul Champs-Elysees, unde accesul era blocat sâmbătă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Sunt evreul lui Macron”, „vaccinează-mă împotriva fascismului şi capitalismului” sau „Media mincinoase! Vrem adevărul”, se putea citi pe pancartele purtate într-o atmosferă festivă şi zgomotoasă.

În oraşele din sud-est, peste 20.000 de persoane au fost numărate de autorităţi, în principal în Montpellier (8.500) şi la Nisa (6.500).

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Preşedinte, deputaţi, senatori, oameni de ştiinţă, jurnalişti, toţi laşi”, se putea citi pe o pancartă, iar pe alta „Nu sunt nici cobai şi niciun cod QR”.

La Lille (nord), mai mult de 2.000 de persoane, inclusiv aşa-numite „veste galbene”, au mărşăluit, scandând „libertate, libertate” sau „permisul sanitar nu-l dorim, permisul autoritar nu-l vrem”.

La protestele de săptămâna trecută, francezii au aruncat pe geam portretul președintelui Emmanuel Macron. Proteste masive au avut loc și acum două săptămâni.

Franţa a depăşit săptămâna aceasta pragul de 50% din populaţia sa complet vaccinată.

Proteste au avut loc și în Elveția. Mai precis, la Lucerna au ieșit în stradă aproximativ 5.000 de persoane, scrie Știri pe Surse.

Un ofiţer de poliţie a fost atacat şi rănit în timpul protestului, iar două persoane au fost reţinute în acest caz, informează Agerpres.

Protestatarii au susţinut că reglementările adoptate de autorităţi pentru a gestiona pandemia nu sunt necesare şi au restricţionat viaţa populaţie în mod inutil.

„Libertatea este de importanţă sistemică” se putea citi pe unul din bannerele afişate în timpul acestui marş de protest.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE