miercuri, iulie 17, 2024
ACTUALITATEUcraina transmite primul semnal că e dispusă să negocieze cu privire la...

Ucraina transmite primul semnal că e dispusă să negocieze cu privire la Crimeea

Andrii Sibiha, adjunct al șefului de cabinet al președintelui Volodimir Zelenski, a lăsat să se înțeleagă faptul că Ucraina este dispusă să negocieze cu Federația Rusă problema Crimeii, conform Agerpres.

„Dacă reușim să ne atingem obiectivele strategice pe câmpul de luptă și când vom fi la frontiera administrativă cu Crimeea, suntem gata să deschidem o pagină diplomatică pentru a discuta această problemă“, a spus Sibiha, conform cotidianului Financial Times, preluat de dpa.

Totuși, adjunctul șefului de cabinet al președintelui Zelenski a adăugat că acest lucru „nu înseamnă că excludem calea eliberării (Crimeii) de către armata noastră“.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În ciuda declarațiilor lui Andrii Hibiha, președintele Ucrainei și alți oficiali de vârf de la Kiev au respins până în acest moment posibilitatea unor negocieri cu Federația Rusă în ceea ce privește Peninsula Crimeea.

Prin urmare, comentariile lui Sibiha sunt primul semnal din partea Ucrainei privind posibilitatea unui dialog, după ce negocierile pentru un armistițiu s-au întrerupt acum un an, la scurt timp după invazia rusă.

Moscova consideră Crimeea o parte a teritoriului Federației Ruse și a insistat de multe ori că va apăra peninsula importantă strategic cu toate mijloacele de care dispune.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. 200.000 de morți mai târziu

    totul pentru că Kievul a vrut să zdrobească 8 milioane de ruși din cetățenii lor și au crezut că ăsta e un model viabil de societate…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE