OPINIIMai e timp, domnule Fritz! Sunteți la Timișoara...

Mai e timp, domnule Fritz! Sunteți la Timișoara…

Cinci zile pline par să nu-i fi fost de ajuns lui Dominic Fritz, candidatul de import căruia i se suflă articulat în pânze din toate părțile, pentru a răspunde întrebărilor pe care i le-am adresat.

Erau întrebări simple, care ne-ar fi ajutat să-l cunoaștem cu adevărat pe ocupantul locului doi din sondaje. Întrebări rămase fără răspuns concret în mediile la care s-a lăsat expus, medii gata protejate prin plata publicității electorale. Rămân optimist, ca orice timișorean: mai are timp până la alegerile de duminică.

Am primit, în schimb, răspunsuri pe care nu le așteptam și, în orice caz, nu mi le doream: armada virtuală a postacilor USR m-a atacat ca după manualul de „bune” practici bolșevice pentru îndrăzneala, de timișorean, de a purta rațiune și a pune întrebări.

Fără nicio referire la conținutul lor, purtătorii de abțibild politic la profil au încercat ceea ce făceau bolșevicii atunci când dădeau peste vreo urmă de reflex democratic: jigniri, atac la persoană și asupra publicației, defăimare, demonizare, izolare. M-au „rașchetat” de pe niște grupuri, m-au făcut în fel și chip, au strivit orice urmă de respect pentru democrație, în numele unei idolatrizări oarbe.

De durut mă dor câteva lucruri: un foarte „erudit și umanist” ce pozează în intelectual democrat fin, căruia îi purtam respect, a ales ușa scremut eufemizată a cortului, pentru a mă pune la curent cu apucăturile sale bolșevice și a-mi „ura”, din prea multă pasiune pentru odor… o beizadea de fost primar comunist, ocupant de sinecuri după Revoluție, contracarându-mi întrebările cu un articol ca decupat din „Pravda”, plin de „directive” electorale… un oraș care înfrângea cândva comunismul, pus la picioarele unei găști care trâmbițează instaurarea AICI a neo-marxismului!

Spuneți-le, domnule Fritz, măcar că nu vă fac bine asemenea comportamente, fiindcă se prinde lumea care-i „miezul” desantului. Și pentru că tot citiți acest articol, așa cum ați făcut și cu cel care conține întrebările, mai adaug una (eroarea mea că am omis-o acum cinci zile, căci e foarte importantă): cum veți dirija soarta Timișoarei în raport cu imigrația ilegală de filieră asiatic-africană, dacă ajungeți primar?

Căci despre Verzii stângiști germani, din rândurile cărora proveniți gata-format politic, știm că sunt adepți fără condiționare și chiar vehemenți ai fenomenului. Mai aveți timp, așteptăm răspunsurile dumneavoastră! Sunteți la Timișoara, totuși…

Articol apărut inițial aici și preluat cu acordul autorului

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...