duminică, februarie 25, 2024
ACTUALITATEClaudiu Târziu: O alianță conservatoare la nivel european este esențială. Secularismul, corectitudinea...

Claudiu Târziu: O alianță conservatoare la nivel european este esențială. Secularismul, corectitudinea politică și relativismul moral sunt plăgi ale vremurilor noastre

Senatorul și co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Claudiu Târziu, a oferit un interviu publicației italiene „Nazione Futura”, tradus de Rost. Între temele abordate, se numără chestiuni legate de Uniunea Europeană, ascensiunea partidului AUR în sondaje sau relațiile dintre România și Italia.

Întrebat de principalele bătălii politice ale formațiunii sale, domnul Târziu a făcut referire la cele legate de apărarea drepturilor individuale.

„În prezent, principalul front de luptă este cel împotriva încălcării flagrante a drepturilor și libertăților individuale. Deși suntem un partid cu o orientare conservatoare, precum PiS (Lege și Justiție/ Polonia) sau Fratelli d’Italia (Italia), contextul pandemic din ultimii doi ani ne-a obligat să adoptăm o poziție puternică în materie de libertăți și drepturi cetățenești.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

AUR este singurul partid din România care apără autonomia și dreptul de a decide liber cu privire la tratamentul medical ce trebuie urmat cu privire la propria persoană. Considerăm că situația medicală nu justifică încălcarea Constituției. Am reușit până acum să împiedicăm impunerea „certificatului covid” la locul de muncă, din punctul nostru de vedere o cale de a-i forța pe oameni să se vaccineze împotriva liberei lor alegeri.

Am reușit anul trecut să inițiem o moțiune de cenzură care a dus, în cele din urmă, la căderea guvernului anterior. Modul în care a gestionat criza pandemică a fost un dezastru. În prezent facem demersuri pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis, o persoană care s-a dovedit total nepotrivită pentru funcția pe care o ocupă și care a acționat adesea contrar spiritului Constituției.

Mai mult, deși președintele ar trebui să fie un factor de echilibru în societatea românească, el a acționat în mod fățiș de partea unui anumit grup politic, Partidul Național Liberal, chiar impunându-și propriul favorit ca lider al partidului”, a spus co-președintele AUR.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Presa italiană a adus în discuție faptul că în Italia trăiesc peste un milion de români și că împărțim aceleași rădăcini latine. Întrebat fiind ce măsuri ar fi potrivite pentru întărirea relațiilor dintre cele două țări, senatorul a amintit de posibilitățile unor acorduri economice și culturale, precizând că ar fi nevoie și de o apropiere poltică.

„Sunt și mulți italieni care trăiesc în România sau care au investit la noi în țară. Faptul că mulți români și-au căutat un loc de muncă în Italia și au devenit parte componentă a economiei și a societății italiene se datorează în mare parte tocmai compatibilității culturale de care ați amintit.

Apreciez mult faptul că Italia are un segment foarte consistent de întreprinderi mici și mijlocii. Aceste întreprinderi, adesea familiale, constituie coloana vertebrală a economiei italiene, căci ele angajează cea mai mare parte a forței de muncă. Este un model pe care aș vrea să-l văd și la nivelul României. Cred că organizațiile patronale și camerele de comerț din țările noastre pot colabora mai bine. Se poate acționa pe mai multe căi pentru a crește nivelul colaborării economice și culturale, și, pentru a ajunge acolo, cred că o colaborare politică mai strânsă este imperios necesară.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Eseuri antiromantice, de Irving Babbitt, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În ultimii ani, politica externă a României a fost puternic orientată către Berlin și Bruxelles. Opinia mea este trebuie să depășim această fază și să ne lărgim perspectivele, să ne apropiem mai mult de acele țări cu care suntem compatibili cultural, cu care împărtășim o perspectivă similară a «interesului național»”, a spus Claudiu Târziu.

Legat de Uniunea Europeană și de dezbaterea dintre susținătorii „Europei națiunilor” și susținătorii statului federal european, domnul Târziu a reiterat poziția fermă a partidului său în această privință.

„AUR susține ferm o Europă nouă și puternică, cu națiuni suverane, care colaborează strâns și se opun deschis unui «super-stat» federal european. Cred că țările din estul Uniunii Europene sunt mai compatibile cu cele din sudul Europei și, împreună, ar putea contrabalansa influența dominantă a tandemului franco-german. Aceasta este perspectiva în care văd colaborarea dintre statele noastre. Dacă nu ne place direcția în care Germania, Franța și adepții federalismului împing UE, avem datoria să venim cu o alternativă – un model diferit de cooperare la nivel european”, a subliniat Claudiu Târziu.

Despre o alianță conservatoare la nivelul Europei, senatorul a spus că aceasta „este esențială și necesită acțiune imediată”; chiar dacă nu pe plan politic, ci cultural.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Cred cu tărie că această alianță conservatoare la nivel european este esențială și necesită acțiune imediată. Nu ne vom putea apăra la maximum interesele naționale, dacă nu vom colabora și la nivel regional sau continental. Ceea ce avem de făcut în perioada următoare este să facem ca această mare alianță să fie posibilă.

Valorile creștine, bogata moștenire spirituală a creștinismului, reprezintă unul din fundamentele acestei alianțe. De aceste temeiuri fundamentale avem nevoie cu atât mai mult, mai ales în contextul actual când multe guverne din Europa, dar și instituții europene, par să adopte un soi de totalitarism soft, progresist și globalist. Păstrarea și promovarea identităților naționale sunt chestiuni care ne preocupă pe toți conservatorii.

În aceeași măsură – temele politicilor pro-viață sau anti-imigrație ilegală. Există numeroase puncte comune și pe acestea ar trebui să ne concentrăm – cel puțin, în prima fază. Între partidele conservatoare din Europa există diferențe în privința Rusiei, de exemplu, dar acest subiect nu trebuie să ne împiedice să colaborăm pe alte teme care țin de politica internă sau viitorul UE.

Acum este momentul propice pentru a pune bazele unui mare grup politic conservator. Dacă vom reuși, am convingerea că viitoarea legislatură a Parlamentului European, care va începe în 2024, ne va găsi pregătiți și capabili să dăm viitorul președinte al Comisiei Europene, să dăm o altă direcție UE, mai aproape de nevoile oamenilor și de adevăratele interese ale statelor membre”, a declarat Claudiu Târziu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Despre diferențele care despart catolicii de ortodocși, senatorul a spus că acestea trebuie depășite pentru a învinge „inamicul comun”.

„Secularismul, corectitudinea politică și relativismul moral sunt plăgi ale vremurilor noastre, indiferent de tradiția din care provenim.

Modul în care sunt tratați românii ortodocși în Italia merită să fie amintit. Numeroase biserici catolice abandonate au fost date de autorități spre utilizare comunităților de români ortodocși. În multe locuri, se oficiază slujbe religioase atât pentru localnicii catolici, cât și pentru românii ortodocși.

Mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil acest lucru! Cum bine spunea un preot din România, zidurile care ne despart nu ajung până la cer. Avem același inamic spiritual. Nu este nicio îndoială!”, a precizat acesta.

În încheiere, domnul Claudiu Târziu a fost întrebat despre comunismul românesc din trecut și despre premisele totalitarismului din prezent.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Zeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit natural și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Comunismul a fost un imens experiment social. Zeci de milioane, 100 de milioane de oameni, după unele estimări, au murit în toată lumea din cauza totalitarismului comunist. O mare parte a intelectualității europene de stânga a girat acest sistem diabolic. După căderea comunismului în Europa de Est și în URSS am crezut că o asemenea monstruozitate nu va mai putea avea loc vreodată.

Totuși, opinia mea – și nu numai a mea – este că asistăm la un soi de punere în scenă a unui comunism 2.1 care nu mai face apel la clasa muncitoare și structura teoretică a marxismului clasic, ci la alte sintagme și formule stereotipe. Astăzi stânga vorbește de «diversitate», «egalitate», «incluziune» sau combaterea «discursului urii» – idei foarte generoase și greu de respins, nu?

În spatele acestor cuvinte seducătoare există o agendă politică prin care se urmărește impunerea unui unic mod de a gândi și de a acționa. O anti-religie «corectă politic» (câtă ipocrizie!). Oricine are alte idei sau îndrăznește să pună în discuție obiectivele și mijloacele stângii așa-numite «progresiste» și «woke» este marginalizat și diabolizat. Asistăm astăzi la ascensiunea unui totalitarism nou și insidios. Pericolul este real și este aici. Pandemia de SARS-CoV-2 a oferit o justificare suplimentară elitelor politice occidentale, pentru a controla și combate orice opinie dizidentă sau diferită.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Noi, cei din estul Europei, care am experimentat pe propria piele ce înseamnă comunismul, suntem poate mai «vaccinați» împotriva acestui totalitarism soft, însă nu suntem imuni. Cel puțin, nu total imuni. Văd cum în rândul tinerilor din România comunismul începe să fie din nou seducător. Desigur, nu vechiul comunism, ci cel nou: corectitudinea politică cu toată urâțenia sa și minciunile continue. Libertatea nu este ceva ce am câștigat odată pentru totdeauna, ci este pusă în discuție și amenințată în cadrul fiecărei generații”, a conchis co-președintele AUR.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE