luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATETinerii din două județe vor porni la drum, cu căruțele, într-o călătorie...

Tinerii din două județe vor porni la drum, cu căruțele, într-o călătorie de căutare a valorilor identitare ale neamului românesc

Peste o mie de tineri din Satu Mare și Maramureș vor porni într-o călătorie spirituală unică, în cadrul evenimentului ”Satele unite ale Maramureșului și Sătmarului”. Cele două delegații de tineri vor porni, în data de 21 august, de la mănăstirea Scărișoara, urmând să ajungă, în data de 23 august, la Huta Certeze, informează portalsm.ro.

,Va fi un moment simbol al unirii celor opt Protopopiate care reprezintă comunitățile creștine din Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului”, spun organizatorii. Delegațiile vor porni la drum cu căruțele, iar călătoria se anunță nu doar una specială, ci și unică. Prezentarea evenimentului a avut loc astăzi, vineri 5 august, la Liceul Nicolae Steinhardt, în cadrul unei conferințe de presă.

Proiectul va debuta cu o dublă expediție a celor două grupuri de tineri care vor porni din Baia Mare (Maramureș) și Scărișoara (Satu Mare) în căutarea valorilor identitare ale neamului. Vor lua contact cu oamenii satelor și vor cunoaște istorii de viață, fiind încurajați să analizeze felul în care aceștia se raportează la divinitate, la relația cu semenii și care a fost și este rolul, locul și importanța rugăciunii în viața lor. Cele două grupuri se vor întâlni în punctul culminant al proiectului, în localitatea Certeze unde va avea loc un moment festiv, amplu și diversificat la care se vor adăuga până la 1000 de tineri. Evenimentul va cuprinde cuvântul chiriarhului locului, conferința, rugăciunea tinerilor, și momentul artistic.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Este evenimentul anului pe parte de tineret din Episcopia Maramureșului și Sătmarului. Evenimentul adună o mie de tineri unind satele episcopiei Maramureșului și Sătmarului la care se mai adaugă încă câteva mii de tineri de toate vârstele, credincioși ai bisericii din zonă și nu numai, la Huta Certeze. Va fi și un moment de Guiness Book (nr. red. – Cartea Recordurilor), o pâine gigant de peste 150 de kilograme făcută de profesioniști într-un cuptor special conceput”.

În calitate de reprezentant al bisericii și unul dintre inițiatorii proiectului, Adrian Cozma, a declarat că ,,este un eveniment unic pentru că va aduna toți românii din județul Satu Mare. Vrem să arătăm frumusețea județului, frumusețea credinței, frumusețea unicității și ceea ce reprezintă un patriotism curat”.

La evenimentul de la Certeze va fi prezent și părintele Constantin Necula.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate