ACTUALITATERomânii, din nou jigniți în Ucraina: Mircea Lucescu, făcut țigan la Kiev...

Românii, din nou jigniți în Ucraina: Mircea Lucescu, făcut țigan la Kiev în văzul întregii Europe. MAE și FRF tac

Românii sunt luați la țintă în Ucraina. După legile prin care minoritatea românească din această țară este deposedată de învățământul în limba maternă, acum a venit rândul unui mare reprezentant al națiunii noastre este jignit incalificabil, chiar la Kiev.

Săptămâna trecută, la meciul tur dintre Dinamo Kiev și Villareal, unii dintre fanii echipei ucrainene au afișat un banner cu chipul antrenorului român pe care scria: „Fără țigani vă rugăm!”

Cazul a ajuns în atenția UEFA, forul european urmând să ia o decizie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Susținătorii celor de la Dinamo Kiev nu sunt la prima insultă adresată marelui antrenor român. Supărați că acesta a antrenat-o în trecut pe Șahtior Donețk, aceștia îl înjură continuu pe Lucescu, deși acesta a dus echipa lor pe locul 1 în campionat și în optimile Ligii Europa.

Deși evenimentul s-a petrecut acum mai bine de o săptămână, reprezentanții statului român nu au mișcat un deget. Când arbitrul Sebastian Colțescu a fost acuzat de rasist, MAE s-a grăbit să reacționeze, deși nici măcar nu a fost începută o anchetă.

Aceeași liniște a domnit și la Federația Română de Fotbal.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...